”Ett underdimensionerat system”

FOTO: RYNO QUANTZ
Val 2022 Publicerad 15:05, 01 augusti 2022

• Tre Nackabor tycker till om trafikproblemen: ”Största problemet är att vi bilister gnäller så mycket”

Inför valet låter vi här veckan politikerna svara på frågor om framtidens trafik i Nacka. Vi begav oss även till Ica Maxis parkering och frågade några Nackabor: Vilka är de största trafikproblemen i Nacka? Så här svarade de.

Stig Lagerqvist, 58, marknadschef, Saltsjöbaden:
– Trängseln vid Skurubron är ett, men när Södra länken-tunneln stänger är det nästan värre. Det är ett underdimensionerat system. Sen är mittfilsproblematiken när det är kö till vänster i Kaffebacken något riktigt farligt. En av lösningarna skulle vara att bygga ut Östlig förbindelse, det borde Nackas politiker jobba för.

 

Inger Nordlund, 68, pensionär, Lillängen:
– Det största problemet är att vi bilister gnäller så mycket. Vi är priviligierade som har tillgång till bil. Alla verkar ha så bråttom, ställ bilen i stället! Sen är det ett generellt problem att det byggs så mycket i Nacka — men jag tycker de sköter det helt enastående. Det går ju trots allt att komma fram.

 

Fredrik Ehn, 36, investerare, Saltsjö-Duvnäs:
– Hur det ser ut i Södra länken-tunneln påverkar trafiken i Nacka alltför mycket, oavsett dag eller tid. Där tror jag att Östlig förbindelse skulle vara lösningen. Sen är det ju inte ovanligt att det blir tvärstopp genom centrala Nacka om det är krångel på motorvägen, det finns för få alternativ. Kanske kan nya Skurubron rätta till det? Själv kör jag rätt lite bil till jobbet, det lönar sig inte. Jag tar buss och tunnelbana istället.


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x