”De lyckas inte få ordning på bommarna”

FOTO: RYNO QUANTZ
Val 2022 Publicerad 15:03, 02 augusti 2022

• Tre Värmdöbor tycker till om trafikproblemen: ”Det är trafikinfarkt i Mölnvik”

Inför valet låter vi här veckan politikerna svara på frågor om framtidens trafik i Värmdö.

Vi begav oss även till parkeringen vid Grisslingebadet och frågade några Värmdöbor: Vilka är de största trafikproblemen i Värmdö? Så här svarade de.

 

 

Peter Lukacs, 64 år, pensionär, Östra Mörtnäs:
– Grisslingerakan. Det är alltid fullt här, varje gång jag åker är det kö och det är så skört, händer en olycka då är det kö till Nacka. Dessutom lyckas de inte få någon ordning på bommarna. De borde bygga om trefältaren till en fyrfältare, eller åtminstone åtgärda sträckan mellan Ålstäket och Mölnvik snarast möjligt, fixar man det då blir det i och för sig problem längre fram. Ett annat område där det är trafikinfarkt är i Mölnvik. 

 

Joost Laurijssen, 38, mjukvarutekniker, och sonen Alexander, 2 år, Mörtnäs:
– Grisslingerakan. När jag lämnar sonen på dagis är det ofta kö mot Mölnvik. Jag vet inte hur man ska lösa det, det är ett stort problem när det är så många människor. Jag tror inte man kan minska antalet bilar, folk kommer att fortsätta ta bilen. Man kanske kan göra vägen större, men det blir inte så trevligt. För mig som bor här vore det trevligare att inte behöva gå utmed Grisslingerakan.

 

 

Lotta Askeholt, 54, kock, Mörtnäs:
– Bommarna på Grisslingerakan, särskilt om man kommer från stan. Om de hade mer koll på dem skulle det inte vara så stora problem. Jag är inte för en fyrfilig väg även om det skulle underlätta, den skulle ta bort parkeringen och komma för nära bageriet. Jag tycker trefältslösningen är bra och håller. Sen är det problem på Stavsnäsvägen, den kanske de borde bredda. Mölnvik är också ett problem. När Lars Bergman byggde centrumet ville han göra en annan utfart, han såg problemen, men fick inte göra det. Det var synd.


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x