FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Isak

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Onsdag
19 december 2018

Erika från Älta vann Scen1

2015-06-03 11:50
För fem år sedan fick hon en gitarr i julklapp och  nu har hon vunnit sin första musiktävling.
– Jag blev chockad, säger hon, som svar på den klassiska sportfrågan ”hur känns det”.

Erika Ansén är 17 år, bor i Älta och går andra året på ekonomisk-juridiska programmet på Värmdö gymnasium. Hon har ägnat sig åt musik så länge hon kan minnas.
– Men jag har aldrig varit jätteproffsig på gitarr, utan det har mest varit för att komplettera sången med, säger hon.
Om du skulle beskriva din musik?
– Jag har inte gjort så många låtar, men jag föredrar lugnare musik.

Sex finalister gör upp om segern:

2015-05-19 16:00

Viktor Garcia är bäst !Han har känslan

Klart för final

2015-05-19 15:51
Efter tre deltävlingar är finalfältet i Scen1 spikat.
Nu börjar kampen om vem som tar hem slutsegern.


Drygt 300 personer har hjälpt till att rösta fram de olika delsegrarna. Det började i Björknäs, där duon Stuped fick flest röster. Från Gustavsbergsspelningen röstades Please Keep Going fram, innan Erika Ansén tog den sista direktplatsen i Älta.

Därefter har arrangörsgruppen delat ut tre wild cards för att komplettera finalfältet.
– Det har varit svårt, men vi har varit rörande överens. Vi har bland annat vägt in om man själv har gjort sina låtar, och de som fått wild cards var också nära att gå vidare på antal röster, säger Annica Grahn Seton, chef för Folkans fritidsgård.

Från och med i dag kan man rösta på sin favorit i finalen, omröstningen pågår till och med tisdag 26 maj. På fredag nästa vecka uppträder finalbanden på Ormingekarnevalens stora scen. Där presenteras vinnaren, som förutom ära och folkets jubel får två dagars inspelningstid i Jays studio.

Annica Grahn väntar med spänning på avslutningen och blickar tillbaka på en rolig turné.
– Det är otroligt härligt att se hur mycket duktiga artister det finns. Och att vi kan göra det här till en så stor grej tillsammans, ungdomar, fritidsgårdar och kulturhus. Jag hoppas verkligen att Scen1 fortsätter.

Annica Grahn tror att finalspelningen kan bli något alldeles extra för de band som hittills inte spelat för en så stor publik.
– Jag tror säkert att det kan vara lite nervöst – men det kommer att bli kanonbra.

Förutom Scen1-banden kryddas finalen med uppträdande av Kenneth Vuvu, isländska Death by toaster innan hiphop-kollektivet OIAM (One In A Million) avslutar kvällen.

Anders Milde

Finalfältet:
1.    Stuped
2.    Constant motion
3.    Erika Ansén
4.    Linnea Lindkvist
5.    Victor Garcia
6.    Please Keep Going

RÖSTA HÄR!

victor!!! Du är bäst

Deltävling 3 i Älta – final nästa

2015-05-12 09:39
I och med Älta avslutades grundomgången av årets Scen1. Kolla in bilderna, och lyssna på alla bidrag och rösta på din favorit senast 17 maj.

Se bilderna från Älta

Här kan du rösta på din favorit!

Heja Linnea! Du e grym!! Vilken bra låt och vilken röst! Kram Jocke o Brittis

Linnea scen 1 var bäst

Blue Legacy är bäst

världens bästa Linnea!

hej VICTOR !! Du är bäst!

HEJA ERIKA!!!

erika du är elit heja heja!!

Deltävling 2 Gurraberg - Check!

2015-04-27 13:44
Hallå! Nu är andra deltävlingen av Scen1 avklarad och ännu en gång blev det en riktig myskväll med glad pop, bra rock, skön rap och innovativt DJ:ande.

Kolla bilderna från Gurraberg

Nu är det alltså bara en deltävling kvar innan det är dags för storfinal på Orminge Karnevalen!

Först upp på scen i fredags var soloartisten och poprockarn Johan Torneport som satte ribban riktigt högt. Efter att scenen värmts upp underhölls vi med Indiepop/rock av bandet "Please Keep Going" som bjöd på en rad imponerande egenskrivna låtar. Bandet består av medlemmarna: Jesper Brunnström, Linnea Runsten-Fredriksson, Martin Jönsson, Andreas Jägrup och Kevin Dybäck. Sist ut var DJ Garcia, som inledde sin akt med att "Rick Rolla" hela publiken med en egen remix av Rick Astleys – Never Gonna Give You Up. DJ Garcia fick verkligen taket att lyfta med sina egenproducerade låtar och bombdrops!

Det är ni som bestämmer! Vem förtjänar att gå vidare till Orminge Karnevalen? SPÄNNANDE!

Rösta här

Nästa Älta!

Heja heja duktiga Johan Torneport!!! Kram från oss i Värmland!/ Marita

Ja, heja Johan! Du är jättebra! Ull på Saltarö

Hejja Victor :)

Video på alla tävlande i Björknäs

2015-04-22 10:05
Hade du inte möjlighet att vara på plats på fritidsgården i Björknäs i fredags? Lugn, här kan du kolla alla artister och sen rösta på din favorit.Till omröstningen!

Scen1 - Första deltävlingen avklarad!

2015-04-20 13:25
I fredags kickade vi igång årets Scen1 på Björknäs fritidsgård. Vad innehöll då denna trevliga kväll, kanske ni undrar? Förra årets vinnare, Seaside Youth öppnade upp kvällen med ett riktigt rockigt framträdande. Därefter bjöds vi på en nagelbitande show och tävling med en blandning av varierande musikstilar.

Först upp på scen var bästa vännerna Tobias och Emil som formar den pop-rockiga duon Pappas Nördar och de gav oss en rejäl dos av glädje och underhållning. Följda av Stuped som består av Emilia och Elina, som bland annat framförde en rörande pianoballad. Efteråt blev vi hänförda av Michael, a.k.a. Skräddaren, som är väldigt inspirerad av Håkan Hellström i sin musikstil. Bandet At the Moment bestående av Matilda och Daniel var näst sist ut. Med en folkpoppig genre fyllde de rummet med en mysig känsla. Sist men absolut inte minst var det dags för trion Nicklas, Noa och Holger i form av funkpop-bandet Constant Motion. De avslutade kvällen med ett riktigt nice funky sound.

Före, mellan och efter akterna underhölls vi av vår underbara konferencier Fredrik Ossmyr från Fourways. Tack till alla artister som uppträdde, alla sponsorer som gjort den här talangjakten möjlig, och såklart alla ni som kom och lyssnade. Glöm inte att rösta på era favoriter nästa vecka!

Kolla bilderna på alla artisterna!

Nu börjar Scen1

2015-04-14 09:41
Tre fritidsgårdar står som värdar inom loppet av en månad när Scen1 på allvar kickar igång. Första anhalt för unga musiktalanger är Björknäs på fredag.

Emilia Lind, 17 år, är nästan veteran i Scen1-sammanhang. Förra året gick hon till final och nu hoppas hon kunna nå dit igen, tillsammans med 15-åriga Elina Sandblom.
– Vi kommer att uppträda med egen låt, säger Emilia Lind.
– Det var Emilia som började skriva, men sen så ändrade vi en massa, säger Elina Sandblom.

Spröd pop

Låten består av piano och stämsång; stilen skulle kunna beskrivas som spröd och melankolisk pop. Själva lyssnar de på det mesta: pop, klassiskt, rock och k-pop, men vill inte stänga in sig i något musikaliskt fack.
– Det blir som det blir, säger Elina Sandblom.

Final på karnevalen

Till sin hjälp med låtskrivandet har de haft Viktor Öberg, fritidsledare och musikansvarig på fritidsgården i Björknäs. Låtsnickrandet har de bedrivit i fritidsgårdens kombinerade replokal och studio. Där finns gitarrer, bas, trummor, piano och datorutrustning för inspelning och musikproduktion. Och för den som vill testa är det bara att komma dit.
– Vi har cirka tio personer som återkommande kommer hit och spelar, säger Viktor Öberg.
Förutom Björknäs, blir det deltävlingar i Älta och på Gurraberg. Från varje tävling röstar du som privatperson fram en kandidat, dessutom utser en jury ytterligare tre finalister. Därefter väntar den stora finalen på karnevalen i Orminge, sista helgen i maj.

Arrangemanget startar 20:00 och är gratis. På scen står Pappas Nördar, At the moment, Stuped, Constatn Motion och Skräddaren. Dessutom, som bonusakt, uppträder fjolårsvinnaren Seaside Youth.

Vill du fortfarande vara med så är det inte för sent att anmäla dig eller din grupp.

Till anmälningsformuläret

Anmäl dig till Scen1

2015-03-13 14:00
Vill du stå på scen, dansa, dj:a, spela musik och kanske slå sönder hotellrum? Lugn, musiktävlingen Scen1 är tillbaka och ger alla en chans att prova rocklivet. Ja, inte det där med hotellrum, alltså.

OBS! Förlängd tid för anmälan till spelningarna i Gurraberg och Älta!
Anmäl dig och din grupp till årets upplaga senast 16 april.

Till anmälningsformuläret

Seaside Youth vann Scen1

2014-05-23 19:48
Poppunkarna i Seaside Youth vann årets upplaga av Scen1. Efter en stekhet final i centrala parken på Orminge karneval fick de ta emot priset: en inspelningshelg i en proffsstudio.

Seaside Youth var sist ut i det sju akter stora startfältet. Bandet som vann deltävlingen på Gurraberg i april spelar en energisk 90-talsdoftande kalifornisk punk med metalinfluenser och dubbelpedaler. Det känns som om bandet har en färdig sättning och den där dynamiken sinsemellan som behövs för att slå.
– Vi ska släppa en singel med inspelningen i studion och spela in en musikvideo i skateparken här borta, sa de från scenen efter att de mottagit priset.

Dessutom har de den där lätt nonchalanta rockattityden. Mer rock mindre snack, liksom.

Finalen inleddes med dans och gruppen Zumba crew som bjöd på uppvisning nedanför scenen. De var så många att de helt enkelt inte fick plats.

Efter tjejerna var det dags för Chris Lies att röja loss bakom sin dj-rigg. Innan slutsegrarna gick upp på scenen uppträdde även Indieans, UCC, Kenneth aka Eastern Bull och Emilia och Linn.