Veckans ros

Har grannen varit extra hjälpsam eller väntade busschauffören på dig, trots att du kom springande en bra bit från busshållplatsen? Då kanske du vill belöna den personen med Veckans ros.

Nedan hittar du den senaste tidens vardagshjältar, du kanske är med?

Skicka din egen ros till: insant@nvp.se

9 april

Vi vill ge biblioteket i Saltsjöbadens centrum en stor röd ros! Vi går ofta till biblioteket med våra elever och blir alltid väl bemötta av entusiastisk och kunnig personal.
I dag är det viktigare än någonsin att försöka göra barnen till goda läsare, det måste vi i skolan och hemmet göra tillsammans. Att då förse eleverna med riktigt bra böcker, det kan biblioteket göra.
Personal och elever på Igelboda skola och förskola

Tack du vänlige man som hjälpte vår mamma med betalningen på Tempo i Finntorp i veckan, 28 eller 29 mars. Vår mamma är drabbad av demens. Att betala kontant i affären går bra men hon har svårt med kort och koder. Hon saknade denna dag sedlar i plånboken och försökte betala med kort utan att lyckas. Du klev fram och betalade. Vi hoppas och tror att mamma sa tack! Stort tack även från oss! Underbart att veta att vi har så fina själar ibland oss.
Döttrarna

Stort tack till restaurang Eken seniorcenter Ektorp. Från och med vecka 14 finns det på menyn två maträtter att välja mellan, dessutom grönsaksbord. Vi seniorer uppskattar detta oerhört mycket. En ros räcker inte utan en hel bukett är de värda.
Margareta

12 februari 

Stort tack till ni fyra ungdomar som hjälpte mig när min bil satt fast på parkeringen vid Nelsonstigen kvällen den 5 februari och stort tack till dig från Värmdö bostäder som hjälpte till att ploga och sanda min parkeringsplats när jag väl kommit loss. /Tacksam

29 januari

Tack till mina fantastiskt goda grannar och arbetskamrater för all omtanke och hjälp som ni gett mig när min käre sambo Åke gick bort. Stort tack och kram till er alla.
Ingrid Palmberg

Tack till personalen på Coffeehouse by George i Nacka Forum, som såg till att jag återfick telefonen som jag tappat när jag var på väg till ögonläkaren. Ärliga och fina människor som ringde upp mina döttrar så att telefonen kunde återlämnas. 
En tacksam kund

22 januari

Tack till Nacka kommun för att ni röjt undan snö och sandat nu när vintern kommit. Riktigt bra jobbat!
Mym

Jag vill framföra ett tack till de förare som röjer snö i region Saltsjöbaden.Korta inställningstider med långa pass på obekväm arbetstid är något som bör uppmuntras i sig utöver själva utförandet.
Kenneth Nylander

15 januari

Tack till er två omtänksamma personer som hjälpte mig vid Forumrondellen och ringde ambulans den 2 januari när jag ramlade i blåsten.
Karin

8 januari

Vi vill gärna tacka Nacka hembygdsgille för den fantastiska uppvisningen på seniorcentret i Ektorp. Vilken fest!
H.L

Veckans ros till dig som hittat min halsduk av grått fårskinn mellan Lidl och Orminge centrum den 29 december, om du lämnar in den på Coop i Orminge. Hittelön får du. Ris till dig om du ”adopterat” den.
Lisa

18 december

Till personalen på Älta seniorcenter. Vi vill skicka ett stort tack till Caroline med personal på Älta Seniorcenter. Ni var med och förgyllde vår älskade pappas sista fyra år. Vi vet att vår pappa själv också bidrog till många trevliga stunder för all personal och övriga boende. Ni gav mycket omtanke och vänlighet både till vår pappa och till oss anhöriga, samt ordnade fantastiskt fint när vi fick ta ett sista farväl. Ni har betytt mycket för oss alla!
Vi vill också tacka Andreas, Torbjörn och Lenita som betydde mycket för pappa! God jul och gott nytt år!
Kramar från Yngve och Irène Holmberg

13 november

Ett fång med rosor till Aleris ortopeden på Nacka närsjukhus. Igår blev jag opererad  på sjukhuset av ett alldeles underbart team med doktor Osmaro i spetsen. Vänlighet, omtänksamhet och glada miner genom hela processen. Vilken sjukvård!
Med stor tacksamhet till er alla på ortopeden.
Margaretha Ahl

18 september

Veckans ris och ros. Riset vill jag ge den man i övre medelåldern som kom för att rösta i Älta skola. Han gick fram till V:s röstsedelutdelare, fick röstsedlar och släppte dem omedelbart och, som jag uppfattade det, trampade på dem och gick in. När han kom ut igen gick han fram till samma person och med ansiktet tätt intill honom fräste fram: ”Fy faen!” 
En ros till Sveriges demokratiminister, som röstade i samma skola. Hon uppskattade röstsedelsutdelarnas insats för demokratin, med att ge var och en av oss åtta, en stor kram. 
Berthil Håkansson

Till Lilla Erstagården. Tack för fantastiskt bemötande och stort engagemang. Otroligt kompetent personal med hjärtat på rätt plats.
Familjen Sundling med ängel, evigt tacksamma

11 september

Veckans ros till Yoraima Pulido Sjöberg. Ett stort tack till dig som har tagit så väl hand om min son under de senaste tre åren. 
Vi föräldrar som har barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning kämpar med andra vårdkontakter och man upplever många stressmoment som man måste ursäkta sig för. Men du har alltid varit så vänlig och förståndig. Du är otroligt professionell i ditt arbete och din lugnande röst lyckas alltid få min son att känna sig bekväm hos dig. 
Vi är otroligt nöjda och tacksamma att ha dig som tandläkare!
Hibo & Beyle

Ett varmt tack till de personer som så fint hjälpte mig när jag ramlade i Nacka Forum fredag den 31 augusti!
Ingegerd

28 augusti

Till Agneta Janzon, rektor på Farstavikens skola.
Kära Agneta! Har just lämnat mina två barn på Farstavikens skola/Kvarnbergets nya mellanstadium för första gången. Så innerligt tacksam för du som rektor står, och har stått, pall. Med att driva skola i byggkaos, Alliansens hattande mellan olika beslut kring var Farstavikens skola/Ekedal ska ligga och se ut, och den tuffa ekonomiska situationen. Med ditt ledarskap sprider du ett lugn i en situation som varit turbulent för personal, elever och föräldrar. Och på en konkurrensutsatt marknad förmår du rekrytera och behålla kompetenta och engagerade medarbetare.
Du väjer inte för svåra beslut. Och du gör det som du anser är bäst för eleverna.
Farstavikens skola är en skola i förändring. Det är inte lätt att ömsa skinn. Mitt i detta står du stadigt och pekar ut riktningen.
Utan dig vid rodret hade jag inte känt mig lika trygg att lämna mina barn i dag.
Ett fång med rosor till dig och din personal!
Karin Ekelund Malmros
mamma till Agnes åk 5 och Jakob åk 4

17 juli

Stort tack till er alla som på olika sätt gjort det möjligt för vår mamma Asta Andersson att må så bra som möjligt och bo kvar så länge som möjligt i sitt hem på Ramsdalen. Mamma dog den 24 juni, 95 år gammal.
Mia, Lisa och Ingegerd

Veckans ros till Nacka Rotaryklubb som tillsammans med Fryshusets Rotaryklubb genomförde kampanjen ”köp en extra” i juni. Tack också till Ica Hammarby Sjöstad som ställde upp och framför allt stort TACK till alla kunder som nappade och skänkte den andra varan till våra stödsökande kvinnor och barn.
Nacka Värmdö kvinnojour

16 maj
Till förskolan Varglyan Ingarö. Till de fantastiska pedagogerna, som alltid gör vad som är bäst för varje barn. Ni möter barnets behov, så att det kan utvecklas och växa som människa. 
Tacksamma morföräldrar

Till kontaktcenter i Nacka kommun. Ni är värda beröm och tacksamhet för det fantastiska arbete ni utför, alltid vänliga och duktiga. 
Ingegerd Gentele Dinnetz i Storängen

Till Charlotte Östman. Hemmesta hemtjänst som på eget initiativ lagar utav tillskottsrensning utsökta, smakrika rätter, snabbt och en fröjd för ögat. 
Gunnel och Svante Nordberg

11 april

Beröm till personalen på Nacka rehab. Veckans ros till personalen på Nacka rehab på Nacka sjukhus. Jag vill ge er all världens beröm. De tre veckor jag var inlagd var en mycket positiv upplevelse, och det var med viss saknad jag lämnade avdelningen. Aldrig förr har jag träffat så fin personal, de är riktiga änglar!
Leif Lager, Saltsjö-Boo

28 mars 

Till en listig och ärlig person i Orminge. Tusen röda rosor till dig som hittade min mobiltelefon på parkeringen i Orminge. Du lämnade in den  på Coop och på ett listigt sätt lät du mig få veta var den fanns. STORT TACK!
Margareta

21 mars
Till dig som hittade mina glasögon. Tusen tack och kram till dig som hittade och lämnade in mina proggressiva glasögon i rosa fodral på Biltema i Gustavsberg. Trodde att jag mist dem för alltid. Tack även till Margareta i butiken.
Tacksam pensionär 80+ 

Till dig som hittade min plånbok. Tack till dig som lämnade min plånbok till busschauffören på buss 446 den 3 mars. Tack till busschauffören Dragan som hörde av sig och såg till att jag fick min plånbok åter. 
Anonym

14 mars

Till Keolis bussbolag Björknäs med chaufförer. Björknässkolans förskoleklasser har fått egen buss vid flertalet tillfällen fram och tillbaka till körövningen i Dieselverkstaden. Stort tack för detta!
Förskoleklasserna, Björknässkolan

Veckans ros till fantastiska killar och min syster. Ni som hjälpte mig med ambulans, filtar och satt vid min sida när jag halkade och bröt benet på Gundersbersvägen tisdagen den 31 januari . Och även en jättestor bukett med vackra rosor till min syster Ann-Katrin som kom snabbt med sin bil och hjälpte mig med att trösta och hålla min hand och som även tog hand om mina hundar när jag åkte till SÖS. Tack snälla ni alla! Camilla

7 mars

Jättemånga rosor till Viks skola, för den fina showen. Alla elever har skapat en fantastisk story tillsammans. Vi är imponerade av elevernas samarbete och framförande. Stort tack också till lärarna som verkligen har lyckats.
Kram från Julies, Sveas och Bonnies mormor och morfar 

Veckans ros vill jag med varm hand lämna till elever, lärare med flera som mycket proffsigt framförde föreställningen ”Vem äger världen”. Allt fungerade perfekt, musik, koreografi och agerandet. Ett stort tack till er alla som gjorde detta möjligt! 
Bengt Thyrén

21 februari

Veckans ros till de bussförarna som hjälpte mig hitta mitt färdtjänstkort. Den 25 januari 2017 åkte jag med buss 468 från Hålludden  klockan 15.21. Vid bussbyte till 474 in mot stan saknades mitt färdtjänstkort. Den vänlige föraren lät mig ändå åka med in till Slussen medan jag letade efter kortet. 
Jag började misstänka att jag tappat det på den första bussen. Vid ankomsten till Slussen informerade jag föraren och bad honom om möjligt kontakta den första bussföraren, vilket också skedde. 
Den förste föraren skulle leta efter kortet vid första möjliga tillfälle och jag och mitt ressällskap följde med tillbaka till Gustavsberg under tiden. Under resans gång meddelade första föraren att han hittat kortet. 
Förarna samarbetade så att de vid ett lämpligt ställe kunde ge mig kortet tillbaka. Dessa två förare gjorde genom sitt ovanligt stora engagemang och sin samarbetsvilja mig en ovärderlig tjänst. 
Som synskadad är jag beroende av mitt färdtjänstkort. Tyvärr kan jag inte nå förarna för att framföra mitt personliga tack. Min förhoppning är att det kan nå dem på detta sätt.
Ann Mari L

14 februari
Veckans ros till SC Ektorpshemmet.
All personal och all mysiga boende som tillsammans gjorde att vår pappa Olle "tyckte det var ok" att vara någon annanstans än hemma i sin lägenhet.
Tack för allt!  
Mona, Harriet och Roland

7 februari
Till den som plogat och sandat. Jag vill ge personen som plogat och sandat den lilla gångvägen mellan Fannydals strandväg och Kranglans väg en bukett med rosor. 
Nu behöver vi inte vara utförsåkare, skridskomästare, balanskonstnärer, bergsklättrare eller äventyrare längre för att ta oss upp och nedför backen.Tusen tack! 
Boende i Kranglan

31 januari

Veckans ros till ambulanspersonalen Lisa, Stefan, Christoffer och Daniel.
Ni som kom ut till Djurö 25 januari när min dotter Viktoria drabbats av en allergichock och hade svårt att andas. Er insats räddade hennes liv. 
Kiki

Veckans ros till personalen på Ica Maxi.
Personalen tog hand om mig när jag svimmade i butiken. Ni var fantastiska, lämnade inte min sida och ringde ambulans så jag fick komma till Sös och bli undersökt. Jag vill tacka er väldigt mycket! 
”Tanten som svimmade”

24 januari

Veckans ros till min far Karl-Erik, 90 år. Han är alltid omtäksam mot oss barn, barnbarn och barnbarns barn genom att bry sig om hur vi mår men även genom att alltid ringa, skicka kort eller sms när vi har födelsedagar och namnsdagar!
Irene Holmberg

17 januari

ÅRETS STORA FÅNG ROSOR och lite till för gruppchef Tomas i LSS-boendet på Rödhakevägen 2 i Gustavsberg. Det blir så lätt att förebilder förväntas vara supermänniskor. Men förebilden är den som har plats i hjärtat hos andra människor. Tomas tydliga ledarskap med tydliga förväntningar och som god förebild för personalen har lett till positivt resultat i gruppbostaden på Röd-hakevägen. Det har gett trygghet både för boende och deras närstående, vilket bäddar för arbetsglädje för personalen. Tack Tomas för god vilja och handlingskraft. Tack även för personalen på 2:an. All förändring börjar från eget hjärta.
Kerttu Alponen

6 september

Stort tack till Tomas, Alex, Susanne, Ulrika mfl som tjänstgjorde på Nacka sjukhus akut under söndagen den 28 augusti!
Alla var professionella, vänliga och glada. Ett mycket positivt besök trots att det berodde på en olycka. Stor kram till er alla!
Andersson

30 augusti

Jag vill skicka VECKANS ROS till den tjej (Anna tror jag att du heter) som hjälpte vår son Niklas, när han på morgonen den 24:e augusti ramlade med sin moppe utanför sin skola G2. Tack snälla för att du var kvar med honom tills vi kunde komma. Allt gick bra, lite ont i ena foten och handen bara. Tack också till vaktmästaren på G2 som tog hand om hans moppe. Många kramar!
Eva och Jocke

DE ALLRA STÖRSTA ROSORNA
till vardagshjältarna Wilmer Nord och Lukas Kjelkerud i Älta. Dessa fantastiska grabbar hittade min plånbok som jag tappat på Älta IP. De gjorde tillsammans med sina föräldrar ett fantastiskt detektiv–arbete och fick till slut fram mitt telefonnummer och ringde och meddelade att de tagit hand om min plånbok. Att dessa 9-åringar var så duktiga gjorde mig väldigt glad och tacksam. Stort tack till er och era föräldrar!
Anders Larsson, Tyresö

Jag önskar dela ut VECKANS ROS till de personer som hjälpte mig den 25/8 vid åttatiden, på bussen efter att jag fått ett epileptiskt anfall. Stort tack!
Tomas Åberg

23 augusti

Tråkigt med alla dessa mopedister som ligger mitt i vägen, vilket de lärt sig på körskolan. Men ETT STORT FÅNG ROSOR till de mopedister som har en hjärna, som kör undan så de köande bilisterna kan passera. Då slipper vi onödiga omkörningar som kan leda till olyckor.
Ni förstår vad samarbete i trafiken är. Hoppas ni blir kvar i trafiken även när ni tar körkort.
Irene

TACK
Värmdö kommun! Förra fredagen gick avloppet på tomten sönder. Ringde kommunens VA-kundtjänst, svar direkt och arbetsorder skickas omgående. Några timmar senare kommer entreprenören, Sandhamnshjälpen, och inom 24 timmar är delar bytta och allting fungerar. Starkt jobbat! /Jan G:son Ekman

12 juli

Ett innerligt tack, och ETT HELT FÅNG ROSOR vill jag ge till det par som tog hand om min kvarglömda handväska på bussen! Att sedan även komma hem till mig med den var helt fantastiskt. I förvirringen glömde jag fråga efter deras namn. Jag önskar er en riktig skön och solig sommar!
En glömsk pensionär

Vi skulle vilja ge VECKANS ROS till den fantastiska personalen på Nacka sjukhus avdelning 22 samt till Capio ASIH Nacka som på ett professionellt och empatiskt vis tagit hand om vår mamma under hennes svåra tid. Er goda omvårdnad och ert professionella förhållningssätt har betytt otroligt mycket för hela familjen.
Hanna och Josefine


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x