Gustavsberg Publicerad 09:25, 25 oktober 2021

• ”Professionell, engagerad och begriplig”

Professionell, engagerad och begriplig. Så beskriver Gustavsbergs vänner den tidigare kommunantikvarien Johan Aspfors. Nu har föreningen utsett honom till Årets gustavsbergare.

Varje år utser hembygdsföreningen Gustavsbergs vänner Årets gustavsbergare, för att uppmärksamma insatser som berikar lokalsamhället.

Årets mottagare av utmärkelsen är Johan Aspfors, tidigare kommunantikvarie i Värmdö och numera verksam vid Riksantikvarieämbetet.

Föreningen lyfter i motiveringen fram att Johan Aspfors, som genom åren hållit i många kulturhistoriska promenader på hemmaplan, på ett professionellt sätt slagit vakt om Gustavsbergs historia.

”Han har på ett engagerat och begripligt sätt tagit vara på chansen och lyckats förmedla samhällets förändring till breda grupper. Och så är han en eftertraktad föreläsare och kulturförmedlare på möten och genom stadsvandringar”, skriver föreningen.

Medlemmarna fick under sitt årsmöte själva ta del av detta, då Johan Aspfors höll ett ”bejublat” föredrag om Gustavsbergs utveckling, från 1937 till nutid.

Hanna Bäckman

 
Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x