Gustavsberg Publicerad 14:21, 26 juli 2022

• "Kanske kan vi få hela huset att lyfta" • Smygpremiär för utställning

På söndag 31 juli ska Gula Byggningen i Gustavsberg fyllas med lek. Alla Värmdös barn från 3 år och uppåt bjuds in till en spännande dag, då det också är smygpremiär för upplevelseutställningen ”Känslighet”.

Det är den ideella stiftelsen Tillitsverket med bas på Ingarö som arrangerar en gratisdag i den före detta Konsthallen i Gula byggningen med fantasi, glädje, lek, skratt, sagor och magi.

– Vi bjuder in barn från tre år till en dag i lekens värld, där vi går på äventyr i känslighetens landskap, säger Stina Balkfors, vid Tillitsverket.

Lekstunden kommer att filmas, och ingå i filmen ”Känslighet i barnens värld”. Dessutom blir det smygpremiär för en mobil upplevelseutställning som turnerar runt i Sverige.
– Vi lever i en värld som är allt mer inriktad på intellekt och prestation, i allt yngre åldrar. Vi har sedan starten satsat på att höja värdet av de mänskliga förmågorna, skapande, tillit, samverkan och lekfullhet. Vi tror att för att en människa ska kunna må bra, växa och vilja verka i världen, behöver det inre livet också få lov att vara viktigt. Vad händer om man ser känsligheten som en tillgång snarare än något som behöver skyddas eller lyftas bort, säger Stina Balkfors.

Tillitsverket arbetar med ett treårigt projekt i samarbete med förskoleförvaltningen i Malmö stad och Sveriges förening för högkänsliga. Det stöds av Allmänna arvsfonden.

För den som missar lekdagen på söndag, kommer det även att bli en öppen lekdag på Ingarö den 6 augusti hos Tillitsverket, på Johannesdal på Ingarö mellan 11 och 16. Även den dagen kommer att filmas. 


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x