Gustavsberg Publicerad 10:10, 08 mars 2023

• NVP träffade kommunalråd och hemtjänstpersonal i snön i Gustavsberg • Se bildspel

Snön slog till rejält mot Nacka och Värmdö under tisdagsnatten och onsdagsmorgonen. NVP:s fotograf Jenny Frejing hittade både löptränande kommunalråd och tuffa hemtjänstarbetare i ett helt lugnt och tyst Gustavsberg på onsdagsmorgonen.

I färgglada kläder och på gott humör kom kommunalrådet Kristina Paltén och hennes man Fredrik Paltén-Lindbad pulsande i snön vid Värdhuset vid 08-tiden. De hade både hjälpt till att skotta och putta bilar under morgonens, obligatoriska, löprunda.

– Vi har fått hjälpa en granne, och fått loss två bilar som satt fast, berättade de och pulsade vidare.

Vid kyrkan stod Felicia Fredriksson, som jobbat natt och var på väg hem för att få sova.
– Jag tror att jag försökt skotta fram bilen i en och en halv timme nu. Och det kommer in nya bilar på parkeringen som gör det ännu svårare att komma ut. Jag är trött och vill komma hem nu, sa hon och borstade bort ny snö.

Vid parkeringen mellan kyrkan och Runda huset hade hemtjänstföretaget Attendo två bilar som skulle skottas fram. Trion Anna Sandberg, Zeloten Ohanian och Hassan Mozffar var på väg ut för att hjälpa kunder längre ut på Värmdö, och behövde få bilarna redo.
– Nästan alla har kommit hit, några var lite sena. Jag som bor i Gustavsberg kunde gå, i motvind, till jobbet, sa Anna Sandberg till NVP. Men självklart ska vi åka ut till våra äldre, sa hon och borstade bot snö.

När NVP lite senare ringer upp Anna Sandberg är hon hos en äldre kvinna i Herrviksnäs.

– Jo, vi kom hit. Men jag skulle nog inte påstå att det är en bra idé att köra bil på Stavsnäsvägen den här morgonen. Det var vår bil och en plogbil vi mötte. Men vi kom fram och nu gör jag frukost. Jag har inte tid att prata mer, för vi ligger efter i schemat för att hinna till fler, sa hon och la på luren


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x