Gustavsberg Publicerad 08:21, 08 mars 2023 Uppdaterad 15:04, 08 mars 2023

• Snöovädret ställer till det • Nackas skolor håller öppet • Texten uppdateras

Ekedalsskolan i Gustavsberg meddelar nu på morgonen att man på grund av snöovädret vill att föräldrar håller sina barn hemma idag.

"Då vägarna inte är plogade och sikten mycket begränsad så har vår personal mycket svårt att ta sig hit" skriver biträdande rektor Susanna Råberg i ett meddelande via skolportalen Schoolsoft.

Hon skriver att man kommer att ta hand om alla elever som ändå kommer till skolan men att all ordinarie undervisning kommer att utgå.

Föräldrar uppmanas att meddela om barnet är hemma via Schoolsoft, och om man har frågor att ringa biträdande rektor.

Även Möja skola håller stängt idag då det inte kom några elever. 

Och Munkmora skola i Gustavsberg anpassar verksamheten idag då många i personalen har svårt att ta sig till skolan, enligt information till föräldrar. Skolan håller öppet men med "en starkt anpassad verksamhet". Skolan uppmanar de föräldrar som arbetar hemma och har möjlighet låter barnen vara hemma idag. Inga barn kommer att få ogiltig frånvaro idag om man har svårt att ta sig till skolan. Skolan uppmanar föräldrar att meddela om barnen är hemma eller ej. "Vi hoppas det lugnar sig under dagen och att vi kan ha en mer normal verksamhet" skriver skolledningen.

Övriga skolor i Värmdö försöker hålla öppet i möjligaste mån.

– Man försöker lappa och laga efter läge, och försöker hålla förskolor och skolor öppna, säger Anette Andersson, pressansvarig i Värmdö.

Även i Nacka håller skolorna öppet, däremot har en del lärare haft svårt att komma fram till sin arbetsplats meddelar Nacka kommun.

– Alla skolor håller öppet, och man har organiserat verksamheten utifrån de förutsättningar som råder. För de flesta skolor har det löst sig, det är i vissa fall personal, exempelvis från Gustavsberg, som inte kommit fram på grund av att bussarna inte går, och då har man löst det med annan personal. Vårdnadshavare har fått information från skolorna, säger Pernilla Svenningsson, kommunikatör i Nacka.

Texten uppdateras.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x