Värmdö Publicerad 14:58, 07 juli 2020

 Fotoprojektet ”Min bild” porträtterar hur coronapandemin påverkar Värmdö

Hur har coronapandemin påverkat dig?
”Ungefär en månad före beräknad förlossning blev jag jätteförkyld. Samtidigt fick jag högt blodtryck och fick åka till Södersjukhuset för kontroll. SÖS-barnmorskan förberedde mig på telefon att de skulle möta mig utanför sjukhuset, iklädda skyddsutrustning. Min man, Adam, fick vänta utanför medan jag fick komma in på ett förlossningsrum. 
Personalen stannade kvar länge på rummet för att de inte skulle behöva ta av och på skyddsutrustningen. Jag fick munskydd och de hade munskydd och visir, det var jättesvårt att prata, vi fick vråla för att kunna höras. 
När mitt covidprov var negativt fick jag komma till BB där de medicinerade mitt blodtryck. Två dygn senare fick jag åka hem.
Eftersom blodtrycket var fortsatt förhöjt blev jag igångsatt. Sedan blev det akut kejsarsnitt. 
Adam fick vara med på förlossning och BB, där vi var kvar i fyra dygn. Jag gick inte utanför rummet, men Adam gick ut och hämtade mat. Det var väldigt svårt att vara i det lilla rummet två vuxna och en bebis, hela tiden. Lite panikkänsla.”

Min bild — Coronaporträtt i NVP

Bilderna och texten är hämtade från Värmdös projekt ”Min bild”, där fotografen Elisabeth Ubbe porträtterar Värmdöbor, som får berätta om hur de påverkas av coronapandemin. NVP kommer att publi-cera ett urval av bilderna.

Den som vill bli porträtterad kan mejla till minbild@varmdo.se och anmäla intresse.
Läs flera människors berättelser, och se alla andra porträtt, på varmdo.se/minbild.

  • Elisabeth Ubbe