FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Henrietta, He...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
22 augusti 2019

Joanna Korsbäck brukar ofta ta sina fyra barn på en skridskotur på till Ekvallen. Närmast kameran är det Livie som övar.

Utökad åkning och skridskodisco

Värmdö 14:08 | 30 november 2018

Sedan i somras sköts Ekvallen av kommunen, och nu ska Värmdöborna få dra nytta av det. Allmänhetens åkning utökas, samtidigt som två stora skridskodiscon är på gång.

Allmänhetens åkning på Ekvallens IP

Bandyplan (klubbor tillåtna): Måndag, tisdag, onsdag, fredag klockan 08-16, torsdag 12-16, lördag 17-22 och söndag 08-11 samt 19-22.
Andra tider dessa datum: 15 december (20-22), 16 december (19-22), 12 januari (20-22), 20 januari (19-22) samt 3 februari (19-22).

Uterinken (klubbor inte tillåtna): Måndag klockan 12-15, tisdag, torsdag, fredag 08-15, onsdag 08-18, lördag 17-22 och söndag 12-14.
Ändringar kan förekomma beroende på väderförhållande.

Ishallen: Ingen allmän åkning.

I juli i år tog kommunen över driften av idrottsanläggningen Ekvallen från bolaget Ekvallen i Värmdö AB, EVAB. Med anledning av det har tiderna för skridskoåkning för allmänheten utökats rejält, berättar kommunens kultur- och fritidschef Fredrik Nornvall.
– Flera kvällar i veckan är det öppet fram till 22, och vi har lagt till fler tider på kvällarna. Dessutom finns möjlighet att åka både på bandyplanen och på uterinken.
Han har själv åkt en provtur och intygar:
– Det är superfin is, och finns goda möjligheter att åka. i hoppas att ännu fler Värmdöbor kommer använda den fina isen i vinter.

Dessutom ska kommunen, tillsammans med Värmdö Hockey, Gustavsbergs bandy, Gustavsberg handboll och Värmdö allmänna skridskoklubb (konståkningsklubben), anordna något som kallas ”Galej på Ekvallen”.
Detta innefattar skridskodisco i ishallen och aktiviteter inne i Gustavsbergs sporthall, som också ligger på Ekvallen. För att prova konceptet är två datum inbokade, den 19 januari och den 23 februari.
Förutom att uppmärksamma kommunens övertag av Ekvallen, finns fler syften med festligheterna.
– Vi vill skapa mer liv och rörelse nere runt Gustavsberg centrum och använda hallarna som annars står tomma på lördagskvällar. Vi vill också visa att vi gör det här tillsammans med föreningarna, säger Malin Nyberg, utvecklingsstrateg på kultur- och fritidsavdelningen.