Värmdö Publicerad 09:43, 11 oktober 2021

• Kristina Paltén ny tillförordnad gruppledare • Första kvinnan som sprang genom Iran

Kristina Paltén, 50 år, från Gustavsberg, har, utsetts som tillförordnad gruppledare och kommunalråd för Miljöpartiet i Värmdö. Efter 18 år som civilingenjör bytte hon chef- och ledarskap till ett liv som äventyrare, ultralöpare, föredragshållare och författare. Sedan hösten 2020 har hon engagerat sig politiskt, hon sitter i MP:s styrelse och som ersättare i vuxenutbildnings- och arbetslivsnämnden.

- Jag ser fram mot uppdraget som MP:s ledare på Värmdö. Frågor som ligger mig varmt om hjärtat är klimat och miljö, men också människors lika värde och hur vi bygger ett bra samhälle. Jag vill få in mer tillit i politiken, och ser fram emot att få träffa Värmdöborna och skapa dialog, säger Kristina Paltén, i ett pressmeddelande.

Uppdraget sträcker sig, som NVP rapporterat, fram till den 31 december 2021. Under hösten kommer MP:s kommunfullmäktigelista för 2022-2026 att tas fram, och den person som medlemmarna väljer som listetta förväntas ta över som gruppledare från årsskiftet, en post som Kristina Paltén kommer att kandidera till.

Kristina Paltén är den första kvinnan att ensam springa genom Iran, en sträcka på 184 mil. 2018 drog hon och några vänner igång Värmdö ultra som är 60 kilometer långt. Hon har också två världsrekord i löpning på löpband. Den 20 oktober kommer hon att hålla en öppen föreläsning om sin Iranlöpning på Hotell Blå Blom.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x