Värmdö Publicerad 13:07, 12 juli 2020

• Fotoprojektet ”Min bild” porträtterar hur coronapandemin påverkar Värmdö

Namn: Festus Efoghor 
Ålder: 45 år
Gör: Hotellanställd
Bor: Stavsnäs

Hur har coronapandemin påverkat dig?
”Jag jobbar på hotell och i början på mars blev jag permitterad. Eftersom jag inte gillar att vara sysslolös har jag tagit upp mina SFI-studier. Det går ganska bra, men det är bättre att studera svenska i ett klassrum med klasskamrater, än på distans. Jag har också fortsatt med min körkortsutbildning, så man kan säga att pandemin har gjort att jag fått möjlighet att göra sånt jag inte hinner annars. 
Jag är inte rädd för att bli sjuk och inte orolig för min familj i Nigeria. De är många som kan hjälpas åt om någon blir sjuk. 
Om corona bara hade påverkat Afrika tror jag det hade tagit längre tid att hitta en lösning men eftersom viruset drabbar alla jobbar man hårdare för att lösa problemet. Jag tror att allt kommer lösa sig och att jag får tillbaka mitt jobb.”

Text: Elisabeth Ubbe

Min bild — Coronaporträtt i NVP

Bilderna och texten är hämtade från Värmdös projekt ”Min bild”, där fotografen Elisabeth Ubbe porträtterar Värmdöbor, som får berätta om hur de påverkas av coronapandemin. NVP kommer att publi-cera ett urval av bilderna. Den som vill bli porträtterad kan mejla till minbild@varmdo.se och anmäla intresse. Läs flera människors berättelser, och se alla andra porträtt, på varmdo.se/minbild