FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Majken, Maja

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
19 maj 2019

Kommunikationscoachen Rebecca Krantz ligger bakom välgörenhetsevenemanget Move by heart, som äger rum på lördag på Artipelag.

Träningsdag som
hjälper utsatta barn

Värmdö 08:50 | 21 november 2018

Hur hjälper man utsatta barn, och får samtidigt människor att må bra? Man kan göra som Rebecca Krantz: Anordna dag fylld med träning och föreläsningar, där alla intäkter går till barnrättsorganisationen ECPAT Sverige.

Träning och föreläsningar

• Move by heart äger rum på lördag den 24 november klockan 10-17 på Artipelag på Hålludden i Värmdö.
• På schemat står bland annat träning och föreläsningar om kost. Representanter från ECPAT Sverige finns på plats för att informera om sitt arbete, som alla intäkter från dagen bidrar till.
• Mer information finns på holisticfuture.se/move-by-heart, där man också kan anmäla sig.

Move by heart, så kallas eventet, som äger rum på lördag på Artipelag. Rebecca Krantz, till vardags dansare, coach och projektledare, ligger bakom initiativet.

För några år sedan anordnade hon ett liknande evenemang i mindre skala, där alla pengar gick till Unicef. Den här gången har hon valt organisationen ECPAT, som arbetar förebyggande för att stoppa sexuella övergrepp mot barn.

– ECPAT är inte så stora och kända som till exempel Unicef, och det känns viktigt att nå ut med det arbete som de gör. Sexuell exploatering av barn på nätet är ett otroligt stort och växande problem, och därför vill jag lyfta ECPAT, säger hon.

Artipelag lånar ut lokalen utan kostnad, och alla föreläsare och träningsinstruktörer ställer upp gratis. Flera företag bidrar också och möjliggör dagen.

Anmälningsavgiften på 500 kronor går därmed direkt till ECPAT, och Rebecca Krantz mål är att 300 personer anmäler sig, vilket ger 150 000 kronor till organisationen.

Dagen ska fyllas av träning, inspiration och föreläsningar med personer som Tobias Karlsson från Let’s dance, dietisten Jill Holmström och journalisten Caroline Engvall.

– Jag har valt personer och företag som brinner för att få människor att må bättre och som vill göra skillnad. Med eventet vill jag också lyfta fram människors godhet. Det förekommer så mycket negativt i dag i till exempel sociala medier och det är lätt att tappa hoppet. Men världen är inte bara dålig. Jag vill visa att det finns så mycket godhet också.