FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bernhard, Bernt

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
20 augusti 2019

I fyra år har Micke Keysendal fotat den lilla holmen från bussen. 256 varianter har han hittills hunnit med.

Tog 256 bilder — på en holme

Värmdö 09:37 | 18 maj 2019

Micke Keysendal från Gustavsberg har under fyra år på väg hem från jobbet fotat utsikten från Farstabron. 256 bilder har det blivit på Västra Ekedalsholmen.
– Det finns inte två bilder som ser likadana ut, säger mobilfotografen.

Mikael Keysendal jobbar som lärare, men har tidigare jobbat i foto- och reklambranschen. En person han arbetade med, och som är orsaken till att han började fota Västra Ekedalsholmen, var fotografen Stig T Karlsson.
– En gång när jag gick igenom hans negativ såg jag att han hela tiden återkom till vissa platser. Jag frågade honom varför och han svarade: Upprepningarna gör att man ser detaljernas skönhet. Att fota från Farstabron satte jag i gång med några dagar efter att han gick bort. Sedan dess har det bara rullat på, säger han.

Tre mobiler har varit med
Han lade ut ett inlägg i Värmdöbor-gruppen på Facebook i förra veckan och har fått många lajks. När man ser alla 256 bilder speglar de utsikten mot holmen i olika årstider, väder och ljus.
– Tre mobiler har varit med och plåtat. Dessutom går det bara att göra från bussen, åker man bil är broräcket i vägen. En gång knackade en okänd person mig på axeln och frågade: Ska du inte ta en bild i dag?
Kände du att 256 bilder var nog?
– Nej, det är inte slut. Det kommer att fortsätta rulla. Mina grannar undrade en gång vad jag skulle göra med dem. Jag svarade, jag tar dem så får vi se vart de tar mig. Hittills kan man se att det inte finns två bilder som ser likadana ut.
Har du någon favoritbild?
– Ja, det är en som är tagen sjunde november 2018 när det är dimma. Det enda man ser är holmen.
Men har du någon tanke vad du kan göra med dem?
– Jag går lite i tankarna om jag ska göra en poster med bilderna. En del fotografer tycker jag ska göra en bok. Jag får se, men allt behöver ju inte bli någonting heller, säger Micke Keysendal.