Värmdö Publicerad 11:55, 09 september 2021

• Norra Lagnös eget antikvariat • Fortsätt skicka bilder till NVP

NVP-läsaren Staffan Ringskog vill hylla några hyllor. Och inte vilka hyllor som helst, utan de som står i en grön busskur på Norra Lagnö. Så här skriver han i ett mejl:

”Här möts litteratur. Allt samlat i en busskur modell äldre i Norra Lagnö, nära Tynningö färjeläge, i korsningen Toivovägen/Lagnövägen. En gång var detta möjligen en hållplats för Värmdös gula bussar. Hit kommer boende i Norra Lagnö med böcker som de tröttnat på, böcker de fått men inte vill ha, böcker som rensats ut. 

Titlarna är mycket en berättelse om vilka som bor här. Många läsare verkar vara födda på 30- och 40-talet. Marianne Fredriksson, Sven Fagerberg, PC Jersild, Lars Widding återkommer bland författarna. Litteratur ofta utgiven på 70-talet och 80-talet då dessa författare var riktigt stora. 

Här i Norra Lagnö finns också  deckare. Jan Guillou och Camilla Läckberg. Helst verkar man ha velat ta del av greve Hamiltons uppdrag. Samlingen är något av ett antikvariat, där böckerna erhålles utan kostnad. Några har jag tagit med mig i bilen — men låtit flertalet stanna kvar i dess baksäte. 
Snart har jag väl själv där ett antikvariat. Paul McCartneys memoarer, Henrik Berggrens bok om Palme, Willy Brandts Minnen. 

Oavsett om jag kommer att läsa dem eller ej — det befäster i alla fall bilden, att det fortfarande finns ett ganska starkt intresse bland svenska folket för det lästa ordet. 
Även om vissa har tröttnat på en och annan titel och vänt sig till detta antikvariat.”

Fortsätta skicka in bilder av olika sorter, som ni vill dela med NVP:s läsare! Adressen är red@nvp.se. Skriv gärna några rader om vad bilden föreställer.

  • NVP

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x