FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Sara

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
19 juli 2019

Tekniskt problem med reversibla körfälten — endast en fil öppen

Värmdö 09:30 | 05 februari 2019

På grund av ett tekniskt fel är endast ett körfält i vardera riktning är öppet mellan Mölnviksrondellen och Ålstäket. 

Sedan måndagsmorgonen har det varit tekniska problem med de reversibla körfälten på väg 222 mellan Mölnviksrondellen och Ålstäket. Endast ett körfält öppet åt båda hållen.

Igår meddelade Trafikverket att problemet skulle lösas under måndagen, men så blev inte fallet. I nuläget saknas en prognos för när problem kan vara åtgärdade.
– Vi har problem med de digitala skyltarna och med bommar. Därför kan vi bara ha en fil öppen. Vi har folk som jobbar för fullt med att felsöka och försöka lokalisera problemet. Men de har än inte kunnat hitta vad som är fel, och därför har vi i nuläget ingen prognos, säger Josefine Gröndahl, presskommunikatör vid Trafikverket.

Den strulande tekniken har ställt till det i morgontrafiken, och köerna har varit längre än vanligt. En Skeppdalsströmsbo som kontaktade NVP menar att köerna i morgontrafiken varit så långa att en sträcka som normalt brukar ta en kvart har tagit en och en halv timme.
– Folk vänder och jobbar hemma, det är köer i timmar det handlar om, säger han.

Han säger också att bommarna och skyltningen har strulat sedan i lördags, och han inte har sett någon jobba med problemen på plats.
– Jag åker förbi där ett par gånger per dag och inte en enda gång har jag sett någon arbeta på platsen. Det är fortfarande massa snö under och runt bommen, så man kan se att ingen har varit där.

Hemmestabon Katarina Kvarnström tog dock tillfället i akt och rimmade om problemen, vilket fick många i Facebook-gruppen Värmdöbor, där hon delade sin limerick, att dra på smilbanden.

En sensor för kyla sensibel
Fuckar upp ett körfält reversibel
Trafiken står still
Till Hawaii jag vill
och glömma en morgon horribel

Uppdatering: På onsdagsmorgonen var alla körfält åter öppna.

Uppdaterad 2019-02-06 13:03