FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Konstantin, C...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
21 maj 2019

Spaden i marken
för nya förskolan

Värmdö 07:58 | 08 mars 2019

Behovet av nya förskoleplatser är stort i Gustavsberg. Den nya förskolan i Charlottendal, som öppnar 2020, ska rädda situationen. I dag inleds bygget av den stora förskolan. 

Allt eftersom befolkningen växer i Gustavsberg, blir behovet av nya förskoleplatser större. Kommunen har inte kunnat ordna upp situationen med permanenta lösningar, utan kommer i april eller maj i år att öppna en tillfällig förskola vid Farstaborgs idrottsplats.

Men en långsiktig lösning är på gång. I dag, fredag, klockan 14:30 sätter utbildningsnämndens ordförande Cecilia Lindberg, M, spaden i marken för den nya förskolan på den så kallade skoltomten i Charlottendal.

Bygget, vars totala budget uppgår till 70 miljoner kronor, ska stå klar lagom till terminsstart hösten 2020. Då ska 160 barn kunna få plats på förskolan, som ska drivas i kommunal regi.

I samma område planeras även en F-9-skola, som på sikt ska ha plats för 750 elever. Skolan är tänkt att öppna för de lägre årskurserna senast hösten 2021 i regi av Internationella engelska skolan.