FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bernhard, Bernt

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
20 augusti 2019

Bråk och bengaler
på studentutspring

Värmdö 18:45 | 05 juni 2019

Ett bråk utbröt i samband med ett studentutspring på en gymnasieskola i onsdags.

Det var vid 14.49 som polisen fick in anmälningar om ett bråk vid studentutspringet på Värmdö tekniska gymnasium. Pyroteknik och ägg ska, enligt polisen, ha använts.

En polispatrull ska ha varit på plats, men inte vidtagit några åtgärder. Enligt Towe Hägg, informatör på polisen, så ska ingen ha velat göra någon anmälan om brott.
– Det användes bengaler, det kastades champagne, ägg och yoghurt på mor- och farföräldrar som var snyggt klädda. Det slängdes flaskor i backen och kom glassplitter på människor. Det var en väldigt hotfull stämning, säger ett vittne, som vill vara anonym, till NVP.

Skolans rektor tonar ner händelsen och säger att det inte rört sig om något ”vilt slagsmål”:
– Vi fick i år se en ny typ av firande där en klick besökare till elever sprutade Pommac och kastade bland annat mjöl och ägg på varandra. Även viss pyroteknik förekom. De var glada och hade roligt men eftersom alla kanske inte tycker det är kul, och vi inte ville att besökare skulle bli nedsprutade eller skadade försökte vi avbryta det. Några av elevernas gäster hade svårt att ta det och det blev vid ett tillfälle bråk när vi gick emellan, säger Martin Blomqvist och understryker att situationen snabbt lugnade ner sig.