Värmdö Publicerad 08:53, 10 februari 2020 Uppdaterad 13:49, 10 februari 2020

• Fortfarande strömavbrott i Värmdö

Gårdagens stormbyar medförde nedfallna träd och strömavbrott på ett flertal ställen i Värmdö. 

På måndagsmorgonen kvarstår strömavbrott på några ställen i kommunen, enligt uppgift från Vattenfall eldistribution. På Vattenfalls hemsida anges det vid niotiden på måndagsmorgen att omkring 700 kunder står utan el på sju olika platser i kommunen.

De flesta drabbade kunderna finns på Ingarö, och där har också avstängningen fått konsekvenser för skolelever. Den fristående skolan Lemshaga akademi håller nämligen stängt under dagen på grund av strömavbrottet.

"Vi har ingen möjlighet att ordna med ersättningokaler på så här kort varsel. Vi är väldigt ledsna för detta och hoppas på er förståelse", skriver skolan på sin hemsida.

Värmdö kommun skriver på sin hemsida att samtliga kommunala skolor och förskolor håller öppet som vanligt, men att en del kommunala verksamheter står utan ström.

Storstockholms brandförsvarsförbund meddelar att Värmdö brandkår trots stormen hade en ganska lugn natt, då inga av elavbrotten eller de nedfallna träden innebar direkt fara för männsikors liv. Och att de träd som föll togs om hand om väghållarna.

I Nacka blev det aldrig något strömavbrott, men minst två träd föll över vägar på kvällen/natten till måndagen, ett på Ravinvägen i Saltsjöbaden, och ett över Skusundsvägen i Duvnäs Utskog.

Den som står utan vatten kan läsa sig till var det finns tappställen här.

Uppdatering: Vid 14-tiden på måndagen kvarstår fortfarande strömavbrott i två områden på Ingarö, enligt uppgift på Vattenfall eldistributions hemsida. 300 kunder berörs och avbrotten beräknas pågå fram till 17-tiden i dag.