FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Konstantin, C...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
21 maj 2019

S i Värmdö vill
införa potthålsgaranti

Värmdö 15:08 | 18 februari 2019

Potthålen i Mölnvik de senaste veckorna drabbade många Värmdöbilister, med trasiga däck och fälgar som följd. Nu vill S i Värmdö göra som Nacka – införa potthålsgaranti.

I februari har det stundtals varit riktigt potthålsväder ute. Det vill säga plusgrader på dagarna och minusgrader på nätterna. När vattnet fryser till is sväller vattnet i vägbanan vilket ökar belastningen, framför allt på sämre dränerade eller hårt belastade vägar.

Så har varit fallet i den övre och nedre rondellen i Mölnvik, som efter många fall av punkteringar åtgärdades av Trafikverket förra veckan. Socialdemokraterna föreslår att Värmdö, likt sin grannkommun Nacka, ska införa potthålsgaranti.

I Socialdemokraternas förslag ingår det då att kommunen utvecklar en webbtjänst där kommuninvånarna kan anmäla potthål, även på gång- och cykelbanor, genom att sätta en kartnål på den punkt där potthålet finns. På det viset kan även Värmdöborna gå in och se om någon har varit inne och anmält.

Värmdö kommun kan i sin tur, enligt förslaget, avgöra vem som är väghållare för vägbiten och se till att en bedömning görs inom 48 timmar – och att en lagning slutförs inom senast fem dagar.

Tekniska nämnden tar ställning till om förslaget ska utredas vidare på torsdag den 21 februari.