FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Majken, Maja

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
19 maj 2019

Polisens insatsstyrka grep misstänkt rånare

Värmdö 07:30 | 19 november 2018

I torsdags slog en insatsstyrka från polisen till mot två fastigheter i Värmdö. I samband med insatsen greps en person, som senare anhölls misstänkt för förberedelse till rån.

Det var strax före elvatiden i torsdags den 15 november som en insatsstyrka från polisen gjorde ett tillslag mot två adresser i Värmdö kommun.

Ett stort antal tungt beväpnade poliser med hundar ska ha slagit in dörrarna, med hjälp av släggor, till två hus som genomsöktes. Polisen kan inte bekräfta om det rörde sig om nationella insatsstyrkan.
– Jag kan bekräfta att polisen varit där, men vi säger inget om vilken enhet. Man gjorde en reell husrannsakan i bostaden, säger Ola Österling, på polisens mediacenter.

Enligt Ola Österling var orsaken till insatsen att polisen sökte efter gods eller bevisföremål. Men under insatsen uppstod en ny situation, där en person greps.
– Grunden för ingripandet var att vi skulle göra en reell husrannsakan. Det var anledningen till att vi var där. I samband med att vi gör en husrannsakan uppstår ett nytt ärende, och i det ärendet grips en person, säger Ola Österling.

Den gripne, som är i 40-års åldern, anhölls senare under torsdagen.
– Personen är anhållen misstänkt för förberedelse till rån, säger Lukas Eriksson, åklagare vid City åklagarkammare.

Polisens tekniker och hundförare fortsatte under torsdagen att arbeta med en teknisk undersökning av fastigheterna.