FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Axel, Axelina

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
16 juni 2019

Kvinna anhållen
för misstänkt mord

Värmdö 09:31 | 21 mars 2019

En förundersökning om mord har inletts efter att person dött i Värmdö. En 55-årig kvinna, som är bekant med offret, är anhållen misstänkt för brottet. Nu avvaktar polisen obuktionen innan mordutredningen kan fortsätta.

Klockan 22.53 på onsdagskvällen tog polisen emot ett larm om ett sjukdomsfall i Värmdö. När de kom till fram till adressen påträffades en avliden man.
– Man åkte ut på vad man trodde rörde sig om ett hjärtstopp eller liknande. Men omständigheter på platsen gjorde att man inte kunde utesluta att ett brott begåtts. En förundersökning om mord inleddes, för att vi ska kunna ta till alla utredningsåtgärder, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen har arbetat på platsen under natten.
– Vi har haft tekniker på plats vid bostaden, de har lämnat nu men platsen är avspärrad. Jag gissar att man kommer att genomföra fler utredningsåtgärder under dagen.

Enligt polisens handlar det om en 55-årig mordmisstänkt kvinna, som ska vara bekant med offret. Hur personen dött avvaktar man att med att spekulera kring innan obduktionen är klar, vilket den ska vara någon gång under fredagen.
– Den fortsatta utredningen är avhängig obuktionen. Vi inväntar ett obduktionsresultat med protokoll, därefter kan vi säga mer, säger åklagaren Carolin Hagvill, som leder förundersökningen