Värmdö Publicerad 11:55, 06 augusti 2019

• Hittades med hjälp av drönare • ”Dina iakttagelser kan vara värdefulla” • Kommunen startar krisgrupp

NVP har sedan gårdagen rapporterat om 12-årige Mahmoud, som försvann från Ösbyområdet i lördags och som, efter en stor sökinsats arrangerad av organisationen Missing People, hittades död i Ösby träsk på måndagskvällen.

I ett inlägg på Facebook går nu polisen Nacka/Värmdö ut med att det var en film, tagen av en av Missing Peoples drönare, som gjorde att han upptäcktes.

Att man inlett en förundersökning om mord beror på att man därigenom har en större ”verktygslåda”, alltså större möjligheter att skjuta till resurser och utreda fallet, förklarar polisen i inlägget. Sedan kan utredningen skalas ner, om det skulle komma fram att det rör sig om en olyckshändelse.

– Det finns inget som pekar på att han skulle ha utsatts för något brott, säger Per Fahlström, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Man berättar vidare att polisen jobbar på flera fronter, både med att fastställa dödsorsaken, genom teknisk undersökning, och att samla in uppgifter från vittnen.

Därför ber polisen nu allmänheten om hjälp. ”Dina iakttagelser kan vara värdefulla”, skriver man i inlägget. 

Det som eftersöks är främst iakttagelser från lördagen den 3 augusti mellan klockan 17 och 19. Men iakttagelser även vid andra tidpunkter kan vara intressanta, poängteras i inlägget.

Polispersonal finns under tisdagen och onsdagen i området. Det går bra att prata med dem, eller ringa polisen på 114 14.

Samtidigt meddelar Värmdö kommun att en krisgrupp har upprättats med anledning av dödsfallet och att Kvarnbergsskolan håller öppet under dagen, fram till klockan 20. Där finns kommunens representanter på plats från klockan 13, för den som vill prata om det som hänt.

– Vi beklagar djupt det inträffade och våra tankar går till familjen och anhöriga, säger Marie Bladholm, socialnämndens ordförande, och Birgitta Zaar, tf kontorschef, i ett gemensamt uttalande.

  • Hanna Bäckman