Polispatrull sätts in för ökad trygghet i Värmdö

Polisen sätter in trygghetspatruller i Hemmesta och Ösby efter de senaste dagarnas händelser.
FOTO: Charlotta Westling
Värmdö Uppdaterad 15:26 06 augusti 2019

• Trygghetspatruller sätts in i Hemmesta och i Ösbydalen.

Efter mordbranden vid HVB-hemmet i Hemmesta och tolvårige Mahmouds bortgång sätter nu polisen in extra resurser. Man efterlyser också information från allmänheten som NVP berättat.
– Vi kommer att ha flera patruller ute. De är på plats för trygghetsskapande och uppgiftsinhämtande. De ska ägna sig enbart åt dessa händelser, säger Magnus Mohlin, kommunpolis i Värmdö.

Polisens patruller kommer att finnas tillgängliga för allmänheten såväl i Hemmesta och Äppelbo som i Ösbydalen, Ösby träsk och Ösbyskolan till och med onsdag kväll.

Det var i lördags som tolvårige Mahmoud försvann, under måndagskvällen anträffades han död. Polisen har inlett en förundersökning om mord, då det på plats inte gått att fastställa dödsorsaken.
– Som alltid vid ett dödsfall, så måste man sätta in alla åtgärder direkt. Det första dygnet är avgörande. Det gör också att vi får resurser på ett annat sätt, säger Magnus Mohlin.

Natten mot idag tisdag upptäcktes branden vid Äppelbo. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand som klassificeras som hatbrott.
– Naturligtvis har det slagit oss, på lördag försvinner pojken, i går anträffas han, samma natt brinner det, men det finns inga kopplingar alls, säger Magnus Mohlin.