Nya ägaren till hotellet: "Lönsamheten är a och o"

Värmdö Uppdaterad 10:11 10 maj 2019

Nu är det klart att en av Värmdös mest kända turistattraktioner, Sandhamn Seglarhotell, har sålts. Avtalet skrevs i dagarna och ny ägare blir Gillesvik fastigheter. 
– Det är en helt unik plats och byggnad med otroliga möjligheter, säger Matts Kastengren, ordförande i fastighetsbolaget.

I juni 2018 berättade entreprenören Hans Mellström att han beslutat sig för att sälja Sandhamn seglarhotell efter 20 år. Men i januari i år skrev NVP att ägarfamiljen till det kända hotellet valt att skjuta upp försäljningen då de två aktuella köparna av olika skäl – ekonomiska motiv och oenigheter kring avtalsvillkor – till slut föll bort under processen. 

Nu har dock affären gått i lås. Men några detaljer kring vad försäljningen landade på vill Gillesvik fastigheters ordförande Matts Kastengren inte lämna ut.
– Den här affären blev klar precis i dagarna och vi går inte ut med köpeskillingen, säger han.

De gamla ägarna kommer att driva vidare verksamheten till i höst, fram tills att Gillesvik fastigheter upphandlat en hotelloperatör.
– Vår idé är att investera och utveckla byggnader och lägen som vi tror på över lång sikt. Sandhamn, och speciellt seglarhotellet, är en helt unik plats och byggnad med otroliga möjligheter att vidareutveckla på lång sikt, säger han.
Hotellet har de senaste åren haft svårt med lönsamheten. Hur kommer ni att tackla det?
– Det är a och o att vi hittar en lönsam operatör. Men vi kommer också att samarbeta med den nya operatören och göra gemensamma förändringar för att skapa förutsättningar till lönsamhet.

I ett pressmeddelande av Gillesvik Fastigheter uttalar sig också Hans Mellström om försäljningen.
– Efter att ha varit verksam på Sandhamn i 20 år känns det fantastiskt för mig och familjen att sälja fastigheter och rörelse till ett familjeföretag som ser sitt engagemang långsiktig.

Gillesvik äger även andra hotellfastigheter, bland annat Blue hotel på Lidingö och Steam hotel i Västerås.

  • Gustav Grändeby