FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Linda

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
20 juni 2019

Julia Ekedahl Lotoft, Carl Kangas och Karin Voltaire. Så ser S i Värmdös nya laguppställning ut den kommande mandatperioden.

Ny laguppställning inom S i Värmdö

Värmdö 09:56 | 10 april 2019

Socialdemokraterna i Värmdö presenterar en ny laguppställning runt kommunalrådet Carl Kangas, S. Karin Voltaire blir nytt deltidskommunalråd och Julia Ekedahl Lotoft ny talesperson.

På måndagen utsåg medlemsmötet för Socialdemokraterna i Värmdö sin nya laguppställning som ska leda partiets arbete under mandatperioden och mot valet 2022, efter att oppositionsrådet Mikael Lindström slutat.
– Jag är glad över att presentera ett väldigt kompetent lag som har tydliga idéer kring hur vi kan bygga ett starkare Värmdö med bättre skolor, fler jobb på hemmaplan och en snabbare etablering av våra nyanlända, säger Carl Kangas, S, oppositionsråd i ett pressmeddelande.

Karin Voltaire, 58 år, Djurö, föreslås bli skol- och näringslivskommunalråd i opposition. Hon tar därmed över Carl Kangas roll som skoltalesperson, och kommer att arbeta deltid som kommunalråd. Hon föreslås även att bli andre vice ordförande i utbildningsnämnden och kommunstyrelsens planutskott och förste vice ordförande i Värmdö Bostäder.

Som ny talesperson i etablering- och arbetsmarknadsfrågor föreslås Julia Ekedahl Lotoft, 35 år, Herrviksnäs. Hon är statsvetare och arbetar idag med politikutveckling för S i Stockholmsregionen och kommer att arbeta tre dagar i veckan i Värmdö. Hon föreslås bland annat bli andre vice ordförande i vuxenutbildnings- och arbetslivsnämnden.

De formella valen görs av kommunfullmäktige 24 april.