FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Konstantin, C...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
21 maj 2019

Mikael Lindström, fotad 2016.

Mikael Lindström slutar
som oppositionsråd

Värmdö 08:59 | 28 februari 2019

Socialdemokraternas oppositionsråd i Värmdö, Mikael Lindström, lämnar sitt uppdrag efter tre år.
– Det har varit en lärorik process, säger han.

Det var den 1 mars 2016 som Mikael Lindström efterträdde Annika Andersson Ribbing som kommunalråd i opposition för S i Värmdö. Då hade han varit heltidspolitiker i Värmdö sedan 2014. Två år dessförinnan gick han med i partiet.

Den tändande gnistan var nedläggningshotet mot Munkmoraskolan, där hans dotter gick – en fråga som i förlängningen ledde till föräldraupproret och en folkomröstning 2014.

Skolan är fortsatt den viktigaste frågan i kommunen, tycker Mikael Lindström.

– Jag tror att vi i S har haft en viktig roll i att sätta skolfrågan på dagordningen. I viss mån har vi lyckats kanalisera det engagemang som finns för frågan, säger han.

Nu meddelar partiet alltså att Mikael Lindström lämnar sitt uppdrag, för att istället börja jobba i regeringskansliet som pressekreterare åt socialminister Lena Hallengren.

– Jag gick in i den senaste valrörelsen med full kraft. Jag gav allt, utan att fundera över framtiden. Nu har jag hunnit reflektera kring om jag har motivationen att fortsätta. I samband med att jag började fundera på det kom samtalet med frågan om jag ville börja jobba på regeringskansliet, säger han.

Vad har du lärt sig av dina år som oppositionsråd?

– Hur viktigt det är att vi politiker lyssnar på väljarna och tar människor på stort allvar. Vi ska verkligen se till att vi är deras röst, även om vi ibland måste fatta tuffa beslut. Det har varit en lärorik process.

Den 17 mars blir Mikael Lindströms sista dag som oppositionsråd och partiet har nu inlett processen att hitta hans efterträdare. Han lämnar dock inte Värmdöpolitiken helt, utan blir kvar som ledamot i kommunfullmäktige.