FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bernhard, Bernt

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
20 augusti 2019

Nacka och Värmdö kommun varnar för bluffsamtal från företag.

Många bluffsamtal om avloppsledningar

Värmdö 15:04 | 24 maj 2019

Många kommuninvånare i Nacka och Värmdö har fått samtal eller besök från företag som erbjuder renspolning av avloppsledningar. Nu uppmanar kommunerna invånare att vara försiktiga och polisanmäla.

I veckan har Nacka kommun fått kännedom om att några personer varit på flera ställen i Nacka och erbjudit spolning och rengöring av ledningar till privata fastighetsägare. Även Värmdö kommun har fått indikationer om att ett företag ringer runt till invånare i kommunen och erbjuder renspolning av avloppsledningar. Bland annat har många i Hemmestaområdet fått samtal från företaget.

Företaget uppger att de är anlitade av Värmdö kommun eller att de samarbetar med Nacka vatten och avfall och Nacka kommun. Ibland ringer de och bokar tid eller så kommer de oannonserade och vill bli insläppta. När de spolat ledningarna har fastighetsägaren fått en faktura att betala.

Värmdö kommun har inte anlitat något företag för den här typen av tjänster. Nacka vatten och avfall utför aldrig arbete hos privata fastighetsägare i enbostadshus, och har inte gett någon annan ett sådant uppdrag.

Nu går kommunerna ut och varnar för företaget och uppmanar invånarna att aldrig släppa in personer som erbjuder spolning och rengöring av ledningar, och alltid begära legitimation. Värmdö kommun hänvisar sina invånare att polisanmäla samtalen.