Värmdö Publicerad 16:00, 09 mars 2023

• Nya pizzan ska heta ”Årets Värmdöbo” • Carl Kangas: ”Välförtjänt”

Mahfuz Seker är Årets Värmdöbo.
På torsdagen uppvaktades han av kommunstyrelsens ordförande Carl Kangas och NVP på hemmaplan vid sina två restauranger i Gustavsberg.
– Väldigt roligt, men faktiskt inte helt överraskande. Det är många som sagt att de röstat på mig. Fast egentligen är alla som nominerats vinnare, sa han och skrattade.

När NVP, lite ”undercover” klev in på pizzerian tidigt på torsdagsförmiddagen stod Mahfuz Seker och skottade snö vid ingången. NVP frågade om alla namnen på pizzorna, och konstaterade att det fanns en som heter ”Gustavsberg”. Men ingen ”Värmdö”, och ingen ”Värmdöbo”. När kommunstyrelsens ordförande Carl Kangas så kom in med blommor och ett litet tal, blev Mahfuz först lite förvånad, men främst glad:

– Detta ska firas med gästarna! Jag kommer att fixa en ”Årets Värmdöbo”-pizza. En vegetarisk, en vegansk och en med kött! lovade han.

44-årige Mahfuz Seker har gjort sig känd som krögaren med det stora samhällsengagemanget. Hans insats med att bjuda ensamma och sämre bemedlade på mat för på julafton är vida känt.

– Att få bjuda på mat på julafton, den känslan går inte att beskriva. Det har varit uppskattat av gäster och många andra runt omkring. Det har gett oss energi till att göra det flera gånger.

Carl Kangas nickar:
– Jag är väldigt hedrad över att få dela ut detta pris, det kanske finaste uppdraget. Mahfuz Seker är väldigt uppskattad för sitt samhällsengagemang. Förutom blommor och den här uppvaktningen kommer du att bjudas in till nästa fullmäktige. Så se till att förbereda ett litet tal.

– Årets Värmdöbo är en fin utmärkelse, något som många bryr sig om som vi kan samlas kring. Det är en väldigt välförtjänt vinnare, la Carl Kangas till och gav Mahfuz en kram.

Varför tror du att du är Årets Värmdöbo?
– Jag träffar många, kanske 200-300 personer om dagen. Jag är här varje dag och tar mig tid att prata och jag bryr mig om alla. Och det är lite åt andra hållet också, folk här är trevliga mot mig, aldrig något tjafs och folk bryr sig väldigt mycket. Jag tror och hoppas att vi blir kvar här länge, svarar Mahfuz.

Årets Värmdöbo föddes i Kurdistan och kom till Sverige och Sollentuna för 26 år sedan, som 18-åring. Han har drivit restauranger på andra orter, men är sedan nio år en profil i Gustavsberg. Eftersom hans restauranger är ett familjeföretag – hans fru och hans två äldsta barn arbetar i firman –  vill han dela priset med sin familj.

­– Ja, egentligen med alla i personalen. Och jag tycker också att alla de som var nominerade var värda pris, lägger han ödmjukt till.

Årets Värmdöbo

Årets Värmdöbo delas ut årligen för att uppmärksamma en person som gjort något utöver det vanliga för Värmdö. För att kunna nomineras ska personen vara bosatt eller/och bedriva verksamhet i kommunen. Vinnaren tilldelas 15 000 kronor och tävlingen genomförs i samarbete med NVP.
Förra året vann Mattias Gebreab, engagerad för barn och ungdomar.

Namn: Mahfuz Seker
Ålder: 44 år
Bor: I Gustavsberg
Familj: Fru, fyra barn; 17, 14, 8 och 6 år gamla.

Motivering: Mahfuz Seker bidrar till restaurangutbudet i Gustavsbergs hamn med Arena Pizzeria och Arena Kolgrillen. Han har en stor personlighet och tillsammans med sin personal och familj får han kunderna att känna sig välkomna. Restaurangen ger också rabatt till pensionärer och föreningslivet. Allra störst är dock att Mahfuz på julafton hade öppet och välkomnade alla som var ensamma eller sämre bemedlade till restaurangen där de bjöd på gratis mat.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x