Värmdö Publicerad 07:53, 17 januari 2020

• "Jag hörde föraren ropa på hjälp"

Morgonbussen kom inte längre än till motorvägen. En igenimmad framruta gjorde att föraren inte kunde köra längre. Men då tog Magnus Ingevall fram sina innebandyklubbor.

Det var en tidig morgon förra veckan som buss 425 från Gustavsberg fick problem med imma på rutorna. Kombinationen av av många resenärer och dålig ventilation gjorde att framrutan immade igen mer och mer. Mitt på motorvägen stannade därför föraren bussen.

Andreas Lundmark, som var en av resenärerna, berättar:
– Föraren kontaktade ledningscentralen och förklarade läget. Jag hörde att han sa att han inte kunde köra vidare. Då gick en kille fram till föraren och efter en stund börjar han torka av vindrutan med en handduk och innebandyklubbor. Han stod sedan och torkade av rutan när det behövdes fram till Slussen, säger han.

Killen ifråga är Gustavsbergsbon Magnus Ingevall.
– Jag hörde föraren ropa på hjälp och förstod att lösningen var att vi skulle få byta buss. Jag kände att det blir mycket bök att göra det mitt på motorvägen, det regnade och jag skulle blivit sen till jobbet, säger han och fortsätter:
– Det var en speciell situation. Samtidigt får man tänka på förarna, de sliter och kämpar på med olika trafiksituationer varje dag. Alla måste hjälpas åt när sådant här händer. Det är medmänsklighet.