FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Konstantin, C...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
21 maj 2019

Camilla Broo.

Kommundirektör slutar
– och börjar i Huddinge

Värmdö 14:56 | 13 februari 2019

Camilla Broo tillträdde som kommundirektör i Värmdö för nästan exakt två år sedan. Nu har hon bestämt sig för att sluta och gå vidare till motsvarande tjänst i Huddinge kommun.

Camilla Broo tog över posten som kommundirektör i februari 2017 efter Stellan Folkesson. Idag meddelar Värmdö kommun i ett mejl till NVP att hon slutar för att bli kommundirektör i Huddinge istället.

När NVP intervjuade Camilla Broo i somras pratade hon om Värmdös utmaningar i framtiden, och nämnde att organisationen var en viktig del i det.
– Med en trygg och stabil organisation får vi modiga medarbetare. Vi vet varför vi går till jobbet — det är medborgarna och företagen vi är till för. Det är därför jag är här. Jag brinner för det jag gör och känner att jag delar det engagemanget med medarbetarna.

Ett halvår senare har alltså Camilla Broo bestämt sig för att gå vidare. Så här kommenterade kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör, M, beskedet.
– Det var ett oväntat besked och det känns givetvis tråkigt, särskilt som vi nu har startat många stora förändringsprocesser och projekt. Vi har samtidigt lyckats rekrytera många kompetenta ledare som jag och Majoriteten i Värmdö har stort förtroende för. Vi ser
fram emot att de kliver fram och agerar med den kraft och tydlighet som vi nu behöver.

Oppositionsrådet Mikael Lindström, S, tycker att det är beklagligt att Camilla Broo slutar och är rädd att fler personal kommer att följa kommundirektörens exempel.
– Värmdö kommer nu att tappa viktig styrfart, tyvärr, tills en ny kommundirektör är på plats och introducerad. Jag ser också stora risker i att kompetent personal som Camilla Broo har rekryterat kommer att försvinna i kölvattnet av ledarskiftet.

Camilla Broo berättar att hon ser fram mot den nya utmaningen.
– Mitt hjärta kommer alltid slå varmt för Värmdö, trots det har jag ändå valt att gå vidare och anta nya utmaningar. Jag ser fram mot att få följa kommunen och alla kompetenta och engagerade medarbetares resa. Jag tackar för en fin tid och önskar er alla lycka till, säger Camilla Broo.

Med anledningen av organisationsförändringarna skrev NVP i december att fem sektorschefer slutat eller blivit uppsagda förra året. Bland annat ska orsaken ha varit förändringar i organisationen – där sektorer tagits bort och ersatts av kontor och därmed nya chefer – vilka Camilla Broo drivit igenom efter att hon tillträtt som kommundirektör.

Värmdö kommun meddelar att en rekrytering av ny kommundirektör kommer att påbörjas inom kort.