Värmdö Publicerad 07:53, 04 juni 2020

• Fotoprojektet ”Min bild” porträtterar hur coronapandemin påverkar Värmdö

Namn: Emran Afzali
Ålder: 20 år
Bor: Gustavsberg
Yrke: Studerande åk 2 barn och fritid G2

"Pandemin har påverkat jättemycket, först och främst mitt skolliv. När jag sitter i klassrummet får jag en känsla och ett sammanhang men hemma sitter jag i mitt rum i sängen. Jag bor inneboende och känner inte att jag kan gå ner i vardagsrummet, och jag kan inte koncentrera mig på att plugga när jag sitter i sängen. Precis som jag inte kan kissa i köket eller äta på toaletten. 
Om corona inte löser sig snart kommer det påverka om jag kommer att få stanna här i Sverige eftersom jag tillhör de som styrs av den nya gymnasielagen. Jag har ingen aning om vad som kommer hända, kanske kommer det ett vaccin, annars kommer folk fortsätta vara såhär rädda. Det är jobbigt och jag är mycket ensam."

Coronaporträtt i NVP

Bilder och texter är hämtade från Värmdös projekt ”Min bild”, där fotografen Elisabeth Ubbe porträtterar Värmdöbor, som får berätta om hur de påverkas av coronapandemin. NVP kommer att publicera ett urval av bilderna. 

Den som vill bli porträtterad kan mejla till minbild@varmdo.se och anmäla intresse. Alla porträtt finns på varmdo.se/minbild.

  • Elisabeth Ubbe