Värmdö Publicerad 16:02, 18 oktober 2019

• Skolan i Charlottendal planeras stå klar 2021/2022.

Internationella Engelska skolan, IES, har tecknat hyresavtal med fastighetsbolaget Turako om den nya skolan i Charlottendal utanför Gustavsberg.
 – Vi ser fram emot att få välkomna en så stark och profilerad aktör som IES till vår kommun. Förslaget som presenterats av skolan tillsammans med byggherren är genomtänkt både gällande arkitektur, placering och funktion, säger Deshira Flankör, M, kommunstyrelsens ordförande.

Den nya skolan blir en tvåparallellig grundskola för årskurs F-9 och fritids. Fullt utbyggd kommer den att ha plats för cirka 600 elever. Den beräknas stå klar till starten av läsåret 2021/2022.
– Behovet av nya skolplatser är stort i Gustavsberg. Tidigare i år satte vi spaden i marken för den nya förskolan i Charlottendal, nu tar vi nästa steg för att möta det ökade behovet. Extra roligt är det att kunna utöka valfriheten med ytterligare en ny fristående aktör, säger Cecilia Lindberg, M, utbildningsnämndens ordförande.

Skolan är placerad i Charlottendal med närhet till bostadsområden, gång- och cykelvägar, vägar för biltransporter och närhet till framtida busshållplatser.  Kommunen planerar också att bygga en idrottshall i anslutning till skolan.

Skolinspektionen godkände IES som huvudman i somras. I maj 2018 tilldelades Engelska skolan och byggherren Turako kommunens markanvisning för den nya skolan.