FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Majken, Maja

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
19 maj 2019

Under gårdagens budgetdebatt i Värmdö var Kent Ekeroth en av åhörarna. Nu talar mycket för att han väljs in i den lokala partistyrelsen.

Kent Ekeroth kan ta
plats i SD:s styrelse

Värmdö 17:25 | 29 november 2018

Kent Ekeroth, SD, som i våras petades från SD:s riksdagslista till valet, kommer att bli nominerad till SD:s styrelse i Värmdö.
– Han ska vara som en mentor åt oss, säger gruppledaren Thorulf Empfevik.

Den tidigare riksdagsledamoten, Kent Ekeroth, kan bli invald i partiets lokala styrelse i Värmdö efter årsskiftet.
– Han kommer att bli nominerad till styrelsen. Han har skickat in en ansökan till valberedningen, som de ska ta ställning till och som sedan ska behandlas på vårt årsmöte, säger Thorulf Empfevik, SD, gruppledare i Värmdö.

Uppgifter i sociala medier gör gällande att Kent Ekeroth är tilltänkt som ordförande och politisk sekreterare, men det dementerar Thorulf Empfevik. Han säger att Kent Ekeroth ska hjälpa partiet internt.
– Han ska vara en support till oss. Hjälpa oss med politiken, med allt du kan behöva hjälp med, råd och tips. Han ska vara som en mentor åt oss, säger Thorulf Empfevik.

I slutet av januari ska SD i Värmdö ha sitt årsmöte, då kommer valberedningen att lägga sitt förslag till nya ledamöter i styrelsen.

Bor i Värmdö

Kent Ekeroth är civilekonom, har suttit som riksdagsledamot mellan 2010 och 2018, och har bland annat varit ledamot av justitieutskottet och suppleant i EU-nämnden.

Han har, enligt Aftonbladet, ansetts vara en hårt arbetande riksdagsledamot och sägs ha utformat större delar av partiets kriminalpolitik. Men hans karriär har kantats av skandaler, en av de mer uppmärksammade var den så kallade ”järnrörsskandalen” 2012, något som till slut fick partiledaren Jimmie Åkesson att 2016 be Ekeroth ta time-out. I februari i år petades han från partiets vallista.

I somras flyttade Kent Ekeroth till Värmdö, men han har i nuläget inga planer på att skriva sig på Värmdö, vilket gör att han inte kan få någon plats i någon kommunal nämnd. Han är i dagsläget skriven i Lund.
– Han är medlem i SD i sin hemkommun i Skåne, och får då inte vara medlem i SD i Värmdö. Det är bara i den kommun man är skriven i som man får bli medlem i partiet, säger Thorulf Empfevik.

Närvarade på budgetdebatt

I går, onsdag, närvarade Kent Ekeroth under budgetfullmäktige i Värmdö. På sin facebooksida kommenterade han debatten om utbildningsnämnden i fullmäktige så här:
”Bevittnade nyss en kommunfullmäktigeledamot som grät i talarstolen. Han pratade om … skolpolitik. Visst, det är viktigt och man kan va passionerad men vad är det med dagens Sverige när vuxna män börjar spontangråta under ett torrt anförande om skolpolitik? Feminiseringen av män månne? Ps: Innan dess gick ngn lustigkurre upp och bad alla ”resa sig upp och röra på sig” och en majoritet ställde sig upp o börja strecha. OMFG”.

NVP har, via SD:s gruppledare, sökt Kent Ekeroth.