Kärleksmanifestation
på fredag i Hemmesta

Tolvårige Mahmouds död skakade om Värmdö. Utanför Gustavsbergsteatern ordnades en minnesplats. På fredag arrangeras en kärleksmanifestation i Hemmesta.
FOTO: Nadia Enedahl
Värmdö Uppdaterad 09:55 14 augusti 2019

• Värmdö samlas efter mörka dagar • Mikael Rickfors och Tina Ahlin deltar

Två mörka händelser skakade förra veckan om Värmdö. Dels det tragiska beskedet att tolvårige Mahmoud, som eftersöktes av flera hundra Värmdöbo, till slut hittades drunknad, dels brandattacken mot ett HVB-hem i Hemmesta, som utreds som hatbrott.

Händelserna fick Värmdöborna att sluta samman, och för att ta fasta på den kärlek som demonstrerades och samtidigt visa en enad front mot främlingsfientlighet arrangeras på fredag, med start klockan 18, en kärleksmanifestation i Hemmesta centrum. 

Tal och musik står på programmet. Mikael Rickfors, Tina Ahlin och Evelina Olsén är några av musikerna som deltar.

– Värmdös civilsamhälle är starkt och kärleksfullt, det behöver vi påminna oss själva om ibland, sa en av arrangörerna för manifestationen, Ebba Hagander Mir, till NVP förra veckan.

Det händer under kvällen

Under kvällen kommer bland annat Mikael Rickfors, Tina Ahlin, Evelina Olsén och kören Joyvoice stå på scen. Cecilia Dufva, Ebba Hagander Mir och Värmdöungdomar kommer att hålla tal. 

Det kommer även finnas möjlighet att måla, prata med politiker, ta selfies i en selfie-hörna med kärleksbudskap och få veta mer om frivilligorganisationer och hur man går tillväga för att engagera sig.