FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bernhard, Bernt

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
20 augusti 2019

Inom det rödmarkerade området planeras de 48 nya hyreslägenheterna.

Ja till planer på
48 nya hyresrätter

Värmdö 09:21 | 12 juni 2019

• Två flerbostadshus • Nära centrum och natur

Om två år kan 48 nya hyresrätter börja byggas i Lugnet. I veckan gav politikerna klartecken för att påbörja arbetet med en detaljplan. 

Det är kommunala bostadsbolaget Värmdö bostäder som har ansökt om planbesked för de 48 bostäderna, i ytterkanten av Lugnet i Gustavsberg och granne med Skevik naturreservat.

Lägenheterna är tänkta att byggas i två flerbostadshus på mellan två och fyra våningar, på mark där det i dag ligger en stor grusplan och en parkering. I planerna ingår även 47 nya p-platser och en multisportplan.

Kommunstyrelsens planutskott sa igår, tisdag, ja till att inleda ett detaljplanearbete, och planen bedöms kunna antas på våren 2021.

Planutskottets ordförande Kristina Lång, C, är nöjd med beslutet.

– Vi fortsätter arbetet för att kunna leverera de 500 hyresbostäder som utlovats. Med ett blandat bostadsbestånd tryggar vi möjligheten till ett bra boende för alla invånare. De planerade lägenheterna ligger också bra med närhet till kollektivtrafik, Gustavsbergs centrum och vackra Skeviks naturreservat, vilket är helt i linje med kommunens översiktsplan, säger hon.