Värmdö Publicerad 14:32, 30 mars 2021

• "Ingen ny Värmdölogga"

”Det är olyckligt om kommuninvånare efter NVP:s projektion tolkar en tillfällig processbild på det sätt som gjorts." Det säger kommundirektör Cecilia Lejon efter NVP:s artiklar om projektet Vårt Smartare Värmdös logga.

Efter artiklarna om projektet, och kritiken mot den grafiska profilen, går Cecilia Lejon, som ytterst ansvarig för projektet, nu ut med ett klargörande om arbetet med Vårt Smartare Värmdö på kommunens hemsida.
Hon skriver att bilden inte är en ny logga för kommunen, och säger att det är en illustration som är tänkt att visualisera det arbete som görs.

Bakgrunden till NVP:s artiklar är flera pressmeddelanden som illustrerades med en bild på tre gubbar som står på Värmdös kommunvapen, och som har kritiserats för att vara oprofessionell.

Cecilia Lejon skriver att förändringsarbetet inte kommer från en målbild som tagits fram på beställning från en extern part, utan måste komma från medarbetarna.
”Det är bakgrunden till den bild som Nacka Värmdö Posten valt utifrån eget tolkningsföreträde att uppmärksamma”, skriver hon.

Vidare skriver hon att ambitionen med projektet är att, i stor utsträckning, involvera och engagera medarbetare i hela förvaltningen.
”Det är självklart olyckligt om kommuninvånare efter Nacka Värmdö Postens projektion tolkar en tillfällig processbild på det sätt som har gjorts. Som tidigare sagts ska bilden föreställa glada medarbetare från Värmdö kommun och gemenskap i det förändringsarbete vi har startat tillsammans."

Även kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör, M, försvarar arbetet. I ett inlägg på sin Facebook-sida skriver hon att Cecilia Lejon ”förmodligen är Sveriges driftigaste tjänsteman och ledare” men att det är inte vad de senaste två numren från lokaltidningen framställer henne som.
”Hennes brott? Ja, det är just att hon involverar organisationen i de förändringar och i det arbete som de själva ska leda”.

Illustrationen är framtagen av kommunikationsavdelningen och inte upphandlad.
”Att tidningen sysslar med vantolkningar är jag ytterst besviken på”, skriver Deshira Flankör.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x