Hon blir ny kultur- och fritidschef

FOTO: VÄRMDÖ KOMMUN, MOSTPHOTOS
Värmdö Publicerad 14:02, 29 juni 2021

• Företrädaren fick avgångsvederlag på en miljon • ”Mycket spännande uppdrag”

Den 25 februari i år fick Värmdös kultur- och fritidschef Fredrik Nornvall tvärt avsluta sitt uppdrag. NVP kunde senare avslöja att han fick ett avgångsvederlag på drygt en miljon kronor, motsvarande 12 månadslöner.

"Att jag lämnar mitt uppdrag beror på olikheter i syn på verksamhet och inriktning", skrev han då till NVP.

Nu har hans efterträdare utsetts. Hon heter Lena Hellström, och kommer närmast från samma roll i Tyresö kommun. Den 16 augusti blir hennes första dag på nya jobbet.

– Jag är övertygad om att Lena med sitt tydliga visionära ledarskap och engagemang för sakfrågorna kommer att utgöra ett utmärkt tillskott till vår förvaltning, säger kommundirektör Cecilia Lejon i ett pressmeddelande.

Själv säger Lena Hellström att hon ”med stor glädje” ser fram emot att bli ny kultur- och fritidschef i Värmdö.

– Det är ett mycket spännande uppdrag att tillsammans med Värmdös rika och breda konst-, kultur- och föreningsliv kunna bidra till en meningsfull fritid för barn och unga och alla andra som bor och lever i Värmdö. Värmdö är dessutom en plats som har mycket att erbjuda. Jag besöker gärna Gustavsbergs hamn och Värmdös alla naturområden och skärgård, gärna utrustad med orienteringskarta, vandringsskor eller kajak, säger hon i pressmeddelandet.

Hanna Bäckman
 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x