Här kan du loppisfynda i sommar

Värmdö Uppdaterad 11:52 20 juni 2019

• NVP listar sommarloppisar • En nykomling i Gustavsberg

Loppisutbudet på Värmdö växer. Varannan lördag är det fyndläge utanför Tallåskyrkan i Gustavsberg.

Loppis är ett klassiskt sommarnöje. Värmdös förmodligen mest välbesökta är bakluckeloppisen vid Siggesta gård. En annan somrig loppis är den på Nora gård i Värmdö, med sin lantliga inramning.

Nu har de fått konkurrens. Varannan lördag – nästa gång nu på lördag – anordnas loppis utanför Tallåskyrkan i Gustavsberg. Arrangör är Magnus Lidberg, som beskriver sig som en ”loppisräv”.

– Jag har alltid gillat antikviteter och hade tidigare en loppis i Gustavsbergs porslinsfabrik. Eftersom jag driver en antikbutik i kyrkan kändes det perfekt att sommartid även ha en loppis utanför. Det är en speciell charm med loppisar. Dels ett trevligt sommarnöje, dels det där pirret som infinner sig när man tror sig göra ett fynd.

Vilket är ditt eget bästa loppisfynd?

– En gång köpte jag en Mumin-mugg för 200 kronor. Det visade sig vara en raritet som bara hade gjorts i 2 500 exemplar. På auktion hade den gått för 15 000 -16 000 kronor. När jag hörde det vågade jag inte längre dricka ur koppen, haha!

Magnus Lidberg är också med och arrangerar en stor vintageloppis i Gustavsbergs Hamn den 25 augusti.

– Då finns en hel del tjusiga saker till försäljning. Samlarsaker, allt från märkeskläder till porslin och korköppnare. Men fokus kommer att ligga på porslin, eftersom det är Porslinets dag.

Loppisar att hålla utkik efter i sommar

• Siggesta backluckeloppis, söndagar, klockan 10-15.
• Nora gårds loppis, lördagar, klockan 10-15.
• Tallåskyrkan, varannan lördag (jämna veckor), klockan 10-15.
• Gustavsbergs hamns vintage- och samlarmarknad, 25 augusti, klockan 11-16.

  • Ingemar Lundin