Värmdö Publicerad 13:53, 19 november 2021

• "Fantastiskt roligt"

Här är motiveringarna:

• Dominika Helin, förskolan Calle Flygare, i kategorin förskola.
”Pedagogen visar ett stort engagemang för varje enskilt barn. Engagemanget inkluderar alla de delar som förväntas enligt läroplaner men framförallt är hon närvarande och möter barnen precis där de är och där de behöver. Med trygghet, empati, ramar och glädje.”

• Angela Björkdal, Ekedalsskolan, i kategorin årskurs F-3
”För hennes förmåga att få varje elev att känna sig sedd och att de med glädje vill gå till skolan varje dag. Angela stärker och utmanar sina elever och utstrålar den glädje och engagemang som behövs för att motivera andra!”

• Jimmy Grönwall, Ekedalsskolan, i kategorin årskurs 3-6
”En mycket kompetent pedagog som ser till eleverna och deras individuella behov. Med stort engagemang, tydlighet, lyhördhet och värme tillför han stabilitet, värme och kunskaptill eleverna. En pedagog som är en förebild för andra i sitt uppdrag.”

• Gianina Bercea, Brunns skola, i kategorin årskurs 7-9
”Gianina är lärare i spanska och engelska. Hon är en duktig lärare som kan så många språk. Hon pratar rumänska, engelska, spanska och svenska. Vi elever älskar Gianinas lektioner. Gianina vet hur man ställer samma förväntningar för alla elever. Hon förväntar sig att alla elever ska ha goda inlärningskunskaper, att vara aktiva på sina lektioner och få bra resultat.

Angela Björkdal, Dominika Helin, Jimmy Grönwall och Gianina Bercea. Så heter årets pedagoger 2021 i Värmdö.

Fyra pedagoger har i år nominerats av elever, föräldrar, kollegor och allmänheten till årets pedagog.

2021 års vinnare är Angela Björkdal, Dominika Helin, Jimmy Grönwall och Gianina Bercea. I går torsdag överaskades de på sin arbetsplats med blommor och gratulationer av representanter från utbildningsnämnden och utbildningskontoret.

–  Att ännu en gång få vara en del i att kunna visa några av våra många pedagoger den uppskattning de förtjänar är fantastiskt roligt. Med finurlighet, påhittighet, glädje och lek visar dom alla nya vägar att komma vidare framåt, säger Fredrik Sneibjerg, L, utbildningsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

Dominika Helin arbetar på förskolan Calle Flygare på Ingarö. Angela Björkdal arbetar på Ekedalsskolan. Jimmy Grönwall arbetar på Ekedalsskolan och Gianina Bercea på Brunns skola. Förutom utmärkelsen tilldelas de 25 000 kronor vardera för vidareutbildning.

Det är nionde året som utmärkelsen Årets pedagog delas ut av Värmdö kommun. Priset delas ut i fyra kategorier, förskola, årskurs F-3, årskurs 3-6 och årskurs 7-9. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram förskollärare, lärare och fritidspedagoger som goda förebilder och inspiratörer till andra. Målet är att nå en ökad kvalitet i förskolan och skolan.

Nomineringen till Årets pedagog kan göras av alla och görs via kommunens hemsida. Juryn består av utbildningsnämndens presidum.

 


 
Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x