Skallgångskedja för att hitta försvunne pojken

Värmdö Uppdaterad 12:26 05 augusti 2019

• Skulle spela fotboll — har inte setts sedan dess • Skallgångskedja på måndagseftermiddagen • Polisen: Ingen misstanke om brott

Den 12-årige pojken Mahmoud är försvunnen i Värmdö, som NVP berättade om tidigare i dag. Senast sågs han i Ösbyområdet i lördags klockan 17:30.

Den ideella organisationen Missing People är inkopplade i ärendet.

– Han gick hemifrån med sin syster för att handla lite grejer i mataffären. De delade upp sig, och han skulle gå till en fotbollsplan i närheten för att spela fotboll med sina kompisar, berättar Klemens Andersson, operativ chef för ärendet hos Missing People.

Han fortsätter:

– När hon kom tillbaka fanns han inte på fotbollsplanen. Ingen som var där hade sett till honom. Klockan halv sju på lördagskvällen gjorde familjen en polisanmälan om försvunnen person.

Missing People kopplades in under natten mot måndagen, och i dag, måndag, anordnar de en skallgångskedja i området.

Samling sker vid Ösbyskolan klockan 13:30, men det går bra att ansluta sig senare under dagen.

– Alla som vill är välkomna att hjälpa oss att leta, säger Klemens Andersson.

Enligt Per Fahlström, presstalesperson på polisens mediecenter i Stockholm, föreligger ingen misstanke om brott i samband med försvinnandet.

– Det finns inga omständigheter just nu som tyder på att brott begåtts, men om det framkommer andra uppgifter så kan det komma att ändras.

Så teorin är att pojken själv valt att avvika?
– Ja, det är det vi tror just nu. Men det kan ändras. Vi kartlägger bland annat hans umgängeskrets. Vi jobbar hårt i ärendet, både inne och ute på plats.

Är detta ett ovanligt fall?
– Ja. Det är ju inte ovanligt med försvunna personer, men det är inte jättevanligt med barn som försvinner på det här sättet.

  • Hanna Bäckman