FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Majken, Maja

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
19 maj 2019

Såhär glad blev Fredrik Eriksson från Värmdö när han klarade uppkörningen som den första av eleverna på Keolis och Komvux gemensamma bussförarutbildning.

Första kullen bussförare klara

Värmdö 08:02 | 29 november 2018

Målet var att få fram fler bussförare. Och samarbetet mellan Keolis och Komvux Värmdö har gett önskat resultat. 18 elever är snart färdigutbildade förare.

NVP skrev om bussförarutbildningen — ett samarbete mellan bussbolaget Keolis och Komvux Värmdö — i somras, när den precis hade dragit igång. I den 27 veckor långa utbildningen ingår att ta D-körkort. Nu meddelar Keolis att en av höstens 18 elever har lyckats med just detta, och att de andra inte är långt efter.

När uppkörningen är klar, väntar några veckors studier och en månads praktik. Därefter får eleverna heltidsanställningar på någon av Keolis depåer.

Redan våren 2017 startade Keolis en egen bussförarutbildning, för att råda bot på den stora bristen på förare. Det som är nytt med det projekt som inleddes i somras är att Komvux är samarbetspartner. Eleverna får därmed gymnasiepoäng och utbildningen är studiemedelsberättigad.