FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Björn, Bjarne

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
18 juni 2019

Flera viltolyckor i helgen

Värmdö 10:04 | 17 december 2018

Ett flertal viltolyckor inträffade under söndagen i Värmdö och även i Nacka. Bland annat kördes ett rådjur på av en plogbil vid fyratiden natten mot idag måndag på Fågelbro.

Tre vilolyckor inträffade under söndagen i Värmdö. Vid 14:35 kördes ett rådjur på vid Lövtorpsträsk på Djurö. Föraren ska ha märkt ut platsen och viltvårdare tillkallades för att leta reda på det skadade djuret.

Vid 15:01blev ett rådjur påkört på Stavsnäsvägen vid Herrviksnäs. Rådjuret sprang till skogs och viltvårdare tillkallades.

Klockan 04:22 natten mot måndag körde en plogbild på ett rådjur på Fågelbro. Rådjuret skadades och blev liggande på plats och viltvårdare tillkallades.

I Nacka inträffade en trafikolycka vid 17:03 på Eriksviksvägen-Munkkärrsvägen. Även där blev ett rådjur påkört, men bilisten ska ha smitit. Ett vittne såg ett rådjur med ett överkört ben halta iväg och ringde polis. Viltvårdare tillkallades.

Ytterligare en viltolycka ska ha inträffat i fredags eftermiddag. Vid 15:09 ska ett vittne sett ett trafikskadat rådjur och ringt polis, även där ska den som körde på djuret ha smitit. Viltvårdare tillkallades.