FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Björn, Bjarne

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
18 juni 2019

Cecilia Lindberg, Jasmin Farid och Miranda Ahlers.

Flera rockader i
Värmdös nämnder 2019

Värmdö 07:56 | 03 januari 2019

Det blir en hel del rockader och flera nya namn på topp-
poster i Värmdös nämnder. Tre nya namn att lägga på minnet är Jasmin Farid, Cecilia Lindberg och Miranda Ahlers.

I december beslutades om alla nya ledamöter och ersättare i nämnder, styrelser och i de kommunala bolagen för 2019 till 2022.

Det blir en del förändringar med den nya majoriteten, men Deshira Flankör, M, fortsätter som kommunstyrelsens ordförande.

En hel del av de toppolitiker som haft uppdrag i tunga nämnder byts ut eller får andra uppdrag.

Näringslivsnämnden försvinner och istället inrättas en vuxenutbildnings- och arbetslivsnämnd.

Som NVP berättat får alla partier i den nya majoriteten kommunalrådsposter, de får också ordförandeposter i nämnder. M lägger beslag på fem av de nio ordförandeposterna i nämnderna.

Några som tidigare inte haft ordförandeuppdrag i nämnder, men som nu får det, är moderaternas Jasmin Farid, som blir ordförande i kultur- och fritidsnämnden efter Fredrik Sneibjerg, L. Han blir i sin tur ordförande i överförmyndarnämnden efter Camilla Lien, M. Cecilia Lindberg, M, blir ordförande för utbildningsnämnden där hon tidigare suttit som ledamot. Och centerpartiets Miranda Ahlers blir ordförande för den nya vuxenutbildnings- och arbetslivsnämnden.

Miljöpartiets gruppledare och kommunalrådet Filip Joelsson får ta över uppdraget som ordförande i tekniska nämnden efter Malin Bellander, M.

Dessutom slutar Marie Bladholm, M, som ordförande i utbildningsnämnden. Hon blir istället ordförande i socialnämnden efter Peter Frej, M.

Anna Lipinska, KD, nytt kommunalråd, blir även ordförande i vård- och omsorgsnämnden efter Peter Brännström, KD.

Några trotjänare som sitter kvar på sina poster är Lars-Erik Alversjö, M, ordförande i bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden och Bo Bladholm, M, ordförande i valnämnden.