FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Signe, Signhild

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
23 augusti 2019

Annie Håkansson (t v) tog initiativet till showen Unga hjärta. inspirationen kommer från vännen Julia Cockin Wöhlk (t h).

Fixar show för integrationen

Värmdö 12:09 | 22 maj 2019

Annie Håkansson vill bidra till ett mer integrerat Värmdö. Nu har hon satt ihop en välgörenhetsshow som ska förena Värmdös unga med dans, sång och teater.

Mångkulturell föreställning

Vad: Unga hjärtan, mångkulturell föreställning av ungdomar från Värmdö, med dans, sång och teater. 
Var: Gustavsbergsteatern, Värmdö.
När: Fredagen den 24 maj, klockan 19:00.

 NVP har skrivit om Annie Håkansson vid ett flertal tillfällen de senaste månaderna. Tillsammans med kompisen Julia Cockin Wöhlk var hon slutkandidat till utmärkelsen Årets Värmdöbo, bland annat för att de två tog initiativet till att ungkulturhuset Gurraberg ska leva vidare på Gustavsbergs gymnasium i höst.

I julas arrangerade Julia Cockin Wöhlk dess-utom välgörenhetskonserten Alla hjärtans jul. Inspirerad av den vill Annie Håkansson nu åtgärda de brister hon ser när det gäller integration i Värmdö, genom föreställningen Unga hjärtan — som spelas på Gustavsbergsteatern på fredag.
– Julia är min inspiration till detta projekt. Hjulet fortsätter att spinna när det är någon som har satt igång det. Då fortsätter andra också, precis som jag gjort, säger Annie Håkansson. 

Knyter samman kulturer
Unga hjärtan är även en förening med syftet att olika kulturer ska knytas samman. Under fem månader, varje vecka, har ungdomarna från Värmdö gemensamt skapat välgörenhetsföreställningen med dans, sång och teater. I föreställningen finns flera olika nationaliteter representerade. 
– Jag vill att nyanlända ska få ett bra möte med det svenska samhället och ska kunna skapa något med etablerade svenskar. I projektet får de dansa, sjunga och spela teater, få fram sina estetiska sidor, säger Annie Håkansson.

Överskott till välgörenhet
För att kunna göra projektet möjligt ansökte Annie Håkansson om föreningsbidrag hos Värmdö kommun. Rädda barnen på Värmdö, Frivilliga familjehem på Värmdö, G2, kulturskolan och Gurraberg har även bidragit med hjälp i projektet. 
– Vi har kommit överens om att överskottet av pengarna från föreställningen går oavkortat till Rädda barnen och Frivilliga familjehem på Värmdö, säger Annie Håkansson.