FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Majken, Maja

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
19 maj 2019

Hisako Mizunos huslyktor som stals i slutet av oktober har nu återlämnats.

Hisako Misuno fick
tillbaka sina stulna lyktor

Värmdö 15:52 | 12 november 2018

Ibland kan man ha tur, som konstnären Hisako Mizuno i Gustavsberg. Fyra dagar efter att 142 av hennes keramikhuslyktor stulits fick hon dem tillbaka.
–  Tjuven fick dåligt samvete. Jag är så tacksam till alla som har hjälpt till och på olika sätt uppmärksammat stölden, säger Hisako Mizuno.

Det var natten mellan den 28 och 29 oktober som konstnären Hisako Mizuno fick 142 keramiska verk stulna från G-studion. Fyra lådor med hennes huslyktor försvann.

Men, bara fyra dagar senare, den 2 november, fick hon tillbaka sina huslyktor.
– Jag fick ett sms från en okänd person och fick veta att det fanns några lådor på en parkeringsplats i närheten. Så åkte jag och hittade dem. De tog fem huslyktor, men annars var alla oskadade., säger Hisako Mizuno.

Som NVP berättat har en stöld- och inbrottsvårg drabbat företagen i Gustavsbergs hamnområde. Sedan den 27 sepmtember har fem företag drabbats av sex stölder och inbrott. Samma natt som Hisako Mizuno fick sina lyktor stulna försvann även en låda med gods från en intilliggande butik.

Hisako Mizuno är tacksam för all hjälp med att sprida information om stölden.
– Jag blev så tacksam för att ni inom media uppmärksammade händelsen och alla mina vänner som delade mitt inlägg på sociala medier, säger hon.

Polisen har rubricerat händelserna som stöld.