Drygt 300 personer deltog i kärleksfull manifestation

Värmdö Uppdaterad 16:17 18 augusti 2019

• Musik, tal och kärlekshälsningar. • Ebba Hagander Mir: ”Jätte-jättelyckat.”

Fredagens kärleksmanifestation i Hemmesta blev lyckad. Det berättar en mycket glad och nöjd Ebba Hagander Mir, ordförande för frivilligorganisationen Välkommen till Värmdö, när NVP når henne på söndagsförmiddagen.
– Det var en fantastisk kväll. Det blev jätte-jättelyckat, säger hon. 

Det tragiska beskedet att 12-årige Mahmoud hittades drunknad och brandattacken mot ett HVB-hem i Hemmesta har fått Värmdöborna att sluta samman — och med anledning av de mörka händelserna planerades kärleksmanifestationen. 

Under kvällen fick publiken, som uppskattats till drygt 300 personer, ta del av tal, musik och möjligheten att måla kärlekstavlor och dela med sig av kärleksbudskap.
Men kvällens första kärlekshandling, enligt Ebba Hagander Mir, stod en Värmdöbo med åkgräsklippare för.
– När Unika nöjen, som stod för scentekniken, skulle börja rigga på fredagen upptäckte de att det var väldigt högt gräs på platsen. De la ut en efterlysning i Facebook-gruppen Värmdöbor och en Värmdöbo kom dit med sin åkgräsklippare och klippte gräset. Han var dagens första hjälte, berättar hon.

Hagander Mir inledde kvällen med ett tal om kärlek, respekt och inkludering. Efter det följde tal av bland annat Cecilia Dufva, en av grundarna till föreningen Frivilliga familjehem på Värmdö, och Julia Cockin Wöhlk, som bland annat arrangerat välgörenhetsshow och engagerat sig för att Gurraberg ska leva vidare.

En av musikakterna var Värmdö Local Hereos.
– De var helt fantastiska. Martin Andersson är ju som en reinkarnation Joe Cocker och Tina Ahlin i mitt tycke en av världens mest talangfulla, sjunger som en ”goddess”. Och Evelina Ohlsén är helt otrolig på att få igång allsång.

Under kvällen kunde besökarna även måla egna kärlekstavlor och skriva kärlekshälsningar på hjärtformade post it-lappar. Målningarna och budskapen kan komma att bilda en utställning längre fram, säger Ebba Hagander Mir. 

Frivilligorganisationer som Inlöparna, Frivilliga familjehem och Välkommen till Värmdö var också på plats och informerade om hur man kan engagera sig. 
– Sammantaget var det en sjukt lyckad kväll — det var så kärleksfullt! Vi hade inte kunnat få ihop något bättre, säger Ebba Hagander Mir.