FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Björn, Bjarne

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
18 juni 2019

Dömdes för flera våldtäkter
mot barn — åtalas på nytt

Värmdö 08:03 | 14 december 2018

En 36-årig Värmdöbo dömdes i februari till sex års fängelse för ett stort antal sexuella brott mot barn, bland annat på den skola han jobbade. Nu är han åtalad för ytterligare ett fall av sexuellt ofredande mot barn.

Den 10 augusti förra året berättade en flicka för sin pappa att en man på hennes skola i Värmdö utsatt henne för allvarliga övergrepp. Det blev början på en förundersökning som pågick hela hösten. Under utredningen framkom det att Värmdöbon utsatt flera barn på skolan och även andra platser, för sexuella övergrepp.

Tingsrätten kunde utifrån barns vittnesmål och beslagtagna foton och filmer, från en husrannsakan av mannens bostad, döma mannen till sex års fängelse för tre fall av våldtäkt mot barn, fem fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn och lika många fall av grovt sexuellt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Nu har mannen åtalats för ett nytt fall av sexuellt ofredande som ska ha ägt rum på Värmdöskolan under våren 2017. Enligt åtalet ska mannen ha ofredat en lågstadieelev på skolan.

Den i dag 37-åriga mannen, som nu börjat avtjäna sitt fängelsestraff, förnekar brott.