FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Allan, Glenn

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
22 april 2018

Frivilliga, näringsliv och kommunen, här representerade av nattvandrarna Jessie Wall Freyne och Åsa Björndal, McDonald’s franchisetagare Richard Holmlund och kommun­ens trygghets- och säkerhetssamordnare Erik Mangen, arbetar nu tillsammans för att stoppa ungdomsstöket.

”Det har aldrig varit
så här stökigt förut”

Värmdö 08:03 | 20 mars 2018

Personal hotades och snöbollar kastades inomhus. Förra fredagen urartade situationen på McDonald’s i Mölnvik, som i vinter haft eskalerande problem med stökiga ungdomar. Nu kraftsamlar polis, kommun och frivilliga för att stoppa utvecklingen.

När Åsa Björndal, ordförande för Värmdö nattvandrare, klev in på McDonald’s förra fredagskvällen kunde hon knappt tro sina ögon. Trots att polis, väktare och andra nattvandrare var på plats var läget inte under kontroll. Stämningen var upprörd, skräp låg överallt, snöbollar hade kastats in i restaurangen. Till slut stängdes restaurangen, efter att personalen blivit hotad.

De inblandade: Ett 20-tal ungdomar.
– Förra vintern fanns liknande problem, men det här har eskalerat de senaste veckorna. Det är framför allt stökigt på McDonald’s, men även i Gustavsbergs centrum, säger Åsa Björndal.

Richard Holmlund, franchisetagare på McDonald’s i Mölnvik, berättar att det under en tid varit stökigt på kvällarna i restaurangen.
– Ungdomarna lever rövare. Vi har försökt få dem att lugna ner sig eller gå. Men den senaste tiden har personalen hotats, och sedan sportlovet har vi tvingats ta in väktare. Det har blivit obehagligt. På fredagen spårade det ur helt och hållet, och för första gången var vi tvungna att stänga. Jag har varit franchisetagare här sedan 2004 och det har aldrig varit så stökigt förut. Det finns ingen respekt för ordning och reda, säger han.

Tonåringar från Värmdö
Kommunpolisen Magnus Mohlin säger att polisen vet vilka ungdomar det rör sig om, och att kärnan är en handfull tonåringar från Värmdö.
– Vi har tagit upp frågan bland annat på de stora föräldramöten som Värmdöpolarna anordnade, säger han.

Åsa Björndal skrev ett inlägg om fredagens händelse i Facebook-gruppen Värmdöbor. Där berättade hon även att ingen av de 200 vårdnadshavare som bjudits in till nattvandringen den kvällen hade kommit. Gensvaret på inlägget blev stort, med mycket beröm till dem som faktiskt engagerar sig.
– I Värmdö är få vuxna ute efter klockan 20. Men nu fick jag en känsla av att fler vill ansluta sig till nattvandringen. En hel del har också hört av sig till oss, säger Åsa Björndal.

”Föräldrar har också ansvar”
Även Richard Holmlund tror att en större vuxennärvaro skulle göra nytta. 
– Föräldrar har ett stort ansvar i detta, säger han.

Han håller även kontakt med kommunledningen och Värmdöpolarna om -situationen.
– Om vi inte får styr på det här nu, vet jag inte var det ska sluta, säger han.

Parallellt med detta har kommunens trygghetsråd ämnet högt på agendan. I förra veckan hölls ett extrainsatt möte om situationen.
– Vi ska ta ett helhetsgrepp, jobba långsiktigt och förebyggande ihop med polis, näringsidkare och andra aktörer, och se hur vi kan använda våra resurser bäst. Här har vi en eskalerande situation som vi måste ta tag i. Men Värmdö är överlag en trygg och lugn plats, och det här är en situation som går att hantera. En högre föräldranärvaro och de aktiviteter som kommunen erbjuder ungdomar är viktiga inslag för att komma till rätta med problemen, säger Erik Mangen, trygghets- och säkerhetssamordnare i kommunen.

Nattvandrarna: Så var läget under helgen

Åsa Björndal, Värmdö nattvandrare: ”I helgen har det varit betydligt lugnare än föregående helg. Det var en varmare känsla, ungdomarna har varit lugnare. Fritidsgårdarna har varit tillgängliga och många hängde där. Vi märkte även ett ökat intresse för nattvandring. Det var stor uppslutning i helgen och vi hoppas att det fortsätter så.”

Läs mer om nattvandring i Värmdö på webbplatsen nattvandra.nu (Värmdö nattvandrare) och i Facebookgrupperna ”Värmdö nattvandrare” och ”Ingarö nattvandring.nu”.


Värmdö

På lördagskvällen var det stökigt i Gustavsbergs centrum.

 

09:46 | 22 april 2018


Värmdö

En bilist körde ner i ett dike på Fagerdalavägen strax före sjutiden i kväll. Föraren vägrade först öppna dörren och försvann sen från platsen.

 

20:00 | 20 april 2018


Värmdö

Tre bilar var inblandade i en trafikolycka i Ålstäket vid 15-tiden idag. Inga personskador rapporteras.

 

16:37 | 20 april 2018


Värmdö

Lisa Larsons bulliga katter och hundar kommer att välkomna hundratals nya hyresgäster till Porslinskvarteren. Trapphusen i Riksbyggens nya hyresrättshus smyckas med den lokala världskändisens keramikfigurer.

 

11:44 | 20 april 2018| Läs och kommentera


Värmdö

Polisen i Nacka, Värmdö och Tyresö varnar i ett inlägg i sociala medier för åldringsbrott i området.

 

17:20 | 19 april 2018


Värmdö

En singelolycka inträffade på Fagerdalavägen vid 11-tiden i förmiddags då en bilist körde i diket.

 

17:16 | 19 april 2018


Värmdö

Fyra viltolyckor har inträffat under torsdagen i Nacka och Värmdö.
– Det är typiskt att de inträffar just vid sjutiden på morgonen och på eftermiddagen, säger Åsa Wallentin, polisens presstalesperson.

 

17:09 | 19 april 2018


Värmdö

Vid 21-tiden på onsdagskvällen uppmärksammade boende på norra Värmdö ett par personer man misstänkte var i färd med att stjäla diesel från maskiner på en byggarbetsplats.

 

08:54 | 19 april 2018


Värmdö

21:32 krockade två bilar på Skärgårdsvägen. Polisen upprättade en anmälan om vårdslöshet

 

08:46 | 19 april 2018


Värmdö

”En cab”, som mannen i den gamla försäkringsreklamen från 80-talet glatt utbrister efter att ha fått taket avslaget av en grävmaskin, är en tydlig symbol för lyx, eskapism och frihet. Jämfört med riksgenomsnittet är bilmodeller med nedfällbart tak populära i både Värmdö och Nacka.

 

10:47 | 18 april 2018| Läs och kommentera


Värmdö

När Jouni Reinikainen hörde skriken tvekade han inte en sekund. Han kastade sig i det iskalla vattnet  — och räddade livet på den sjuåriga flickan som gått genom isen.
– Det finns inte ord för hur tacksamma vi är, säger flickans pappa.

 

09:50 | 16 april 2018| Läs och kommentera


Värmdö

Ett stort antal träd har fällts i parken vid Strandvik. Detta trots att kommunen tidigare sagt att flera av träden skulle skyddas.

 

07:55 | 16 april 2018| 3 kommentarer


Värmdö

Polisen säger sig ha en "trolig identitet" på den person hittades i vattnet i Gustavsberg.

 

11:15 | 15 april 2018


Värmdö

16:27 på lördagseftermiddagen krockade två bilar i anslutning till korsningen Skärgårdsvägen och Stavsnäsvägen.

 

11:04 | 15 april 2018


Värmdö

Vid lunchtid på lördagen fick polis och räddningstjänst larm om att en person påträffats i vattnet på Värmdö.

 

21:23 | 14 april 2018


Värmdö

NVP:s medarbetare Charlotta Westling och Jenny Frejing vann på fredagskvällen pris på Gratistidningarnas årliga prisutdelning för reportaget om boende på Gustavsgården i  som fick flytta ut i containrar när fastigheten skulle byggas om.

 

08:57 | 14 april 2018


Värmdö

Förra helgen urartade trafikläget i Mölnvik. Köerna var timslånga, bilar körde på gångbanor och polisen fick dirigera trafiken. I dag har kommunen satt in flaggvakter. Men om problemen är lösta på lång sikt vet ingen.

 

16:40 | 13 april 2018


Värmdö

06:52 på fredagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en misstänkt lägenhetsbrand på Magnus Isaeus gata i Gustavsberg.

 

09:29 | 13 april 2018


Värmdö

Vid 12:50-tiden fick polis och räddingstjänst larm om röklukt på gymnasieskolan G2 i Gustavsberg.

 

16:47 | 12 april 2018


Värmdö

Det är fortfarande inte klargjort vad som orsakade olyckan på skärtorsdagen på väg 274, nära Värmdö kyrka, då två personer avled.

 

13:42 | 12 april 2018


Värmdö

Intresset för kajakpaddling ökar. Men det många inte vet är att det går att paddla året runt. Jörgen Kard och dottern Lilo är två riktiga kajakfantaster, och tycker fler borde prova på.

 

08:16 | 12 april 2018


Värmdö

Värmdö kommun gjorde ett positivt resultat 2017. Ett markant svagare resultat jämfört med 2016 och kommunen brottas med en ökande befolkning, ökande låneskuld och nämnder med ekonomiska problem.

 

10:20 | 11 april 2018


Värmdö

”Behov av ansökt insats föreligger inte.” Det beskedet ges i drygt 20 procent av svaren på ansökningar från funktionsnedsatta. Nu dömer SKL ut Värmdö kommuns sätt att motivera biståndsbeslut.

 

08:05 | 11 april 2018


Värmdö

Vid tiotiden på förmiddagen inträffade ännu en trafikolycka på 222:an. Två personer är förda till sjukhus.

 

12:47 | 10 april 2018


Värmdö

Många nya namn syns i Liberalerna i Värmdös vallista till fullmäktigevalet i höst - och så en comeback Anders Bergman. Kommunalrådet Fredrik Sneibjerg står som väntat på första plats.

 

12:00 | 10 april 2018


Värmdö

De närmsta 15 åren kan 2 500 fastighetsägare med små byggrätter få bygga ut. Kommunen planerar att skrota den regel som, när den infördes, skulle stoppa snabb tillväxt i sommarstugeområden.

 

11:20 | 10 april 2018


Värmdö

Efter 18 års kamp har nu de boende i Farsta Slottsvik i Gustavsberg tröttnat på de giftiga utsläppen i Farstaviken. I går kväll sattes två stora annonstavlor vid diket där de ställer kommunen till svars.

 

10:15 | 10 april 2018


Värmdö

Vid halv åtta-tiden inträffade en singelolycka strax före Strömmabron i Värmdö när en bil körde av vägen. Enligt polisen ska ingen ha skadats.

 

09:10 | 10 april 2018


Värmdö

Vård- och omsorgsnämnden brister i sin styrning, ledning och interna kontroll av hur funktionshinderverksamheten sköts. Nu riktar Värmdös revisorer kritik mot de ansvariga politikerna och kräver att nämnden blir mer delaktig.

 

14:10 | 09 april 2018


Värmdö

På söndagskvällen upptäcktes ett utsläpp av olja i Strömma kanal.

 

13:09 | 09 april 2018


Värmdö

Tre flickor gick genom isen i Gustavsberg under söndagen. Två av dem lyckades själva ta sig upp, men den tredje räddades av en man som passerade platsen.

 

20:39 | 08 april 2018


Värmdö

Istället för präst blev hon en av landets få kvinnliga magiker, med SM-medaljer i bagaget. Nu sätter nyblivna gustavsbergaren Caroline Ravn upp en egen show — en hyllning till hennes trollande farfar.

 

11:22 | 08 april 2018


Värmdö

Hur bedriver man folkbildning om byggnadsvård? Man startar en podd! Så tänkte Värmdös kommunantikvarie Lenore Weibull. Resultatet är Finrummet, vars första avsnitt finns ute nu.

 

11:47 | 06 april 2018


Värmdö

I januari och februari rapporterades 40 fall av utebliven sophämtning hos privathushåll i Värmdö.

 

13:41 | 05 april 2018


Värmdö

En Värmdöbo döms till fem månaders fängelse för vapenbrott och narkotikabrott. Hade två pistoler och 13 skarpa patroner men ingen licens.

 

15:07 | 03 april 2018


Värmdö

Vak-löftet sprack, men nu har Filip Joelsson, MP, lyckats genomföra sitt utlovade vinterbad.

 

14:00 | 03 april 2018


Värmdö

Politikerna kräver efter NVP:s avslöjande besked om de stora mängder avloppsvatten som släppts ut i Hemmesta träsk.
– Jag tycker att det är en skandal och är förvånad över att tekniska nämnden inte fått information, säger -Hanna Thorell, språkrör för MP.

 

07:56 | 03 april 2018


Värmdö

Värmdös förskolor ska erbjuda frukost, blöjor och tolv timmars öppettid per dag. Men över hälften av de fristående förskolorna och familjedaghemmen lever inte upp till alla krav.

 

08:19 | 31 mars 2018


Värmdö

En allvarlig trafikolycka inträffade på torsdagseftermiddagen på länsväg 274, Värmdövägen, på norra Värmdö. Två personer dog i olyckan. 

 

13:32 | 29 mars 2018


Värmdö

Två män i 30-årsåldern har dömts till två år och åtta månader respektive två år och sex månaders fängelse för grovt narkotikabrott, sedan de ska ha framställt 8,5 kilo cannabis inomhus på en adress i Värmdö.

 

10:02 | 29 mars 2018

 
LÄGET I TRAFIKEN
  • Sträckan Nacka Forum - Årstadal
    Normal trafik
Visa/dölj information från SL
VÄDER

klart.se

UPPSKATTAD JOURNALISTIK
/link/333549dd16664f07a65987d1be9dff5c.aspx

NVP:s granskning prisad

Nyheten om äldre containrar vinnare
MAGISKT
/link/d7440203b7fd409184f23adc3dd30197.aspx

Hon bytte kors mot kort

Gustavsbergsmagiker med egen show
KRÖNIKA
/link/953398a6a4e845d8a5cb96a32dfb33d4.aspx

Det lönar sig att fråga

Att svara gäller även politiker
BÖCKER
/link/3a41cd838cd04f66918d61c014a6aa9b.aspx

En musikepok går i graven

Efter 38 år flyttar Ormen ut
TEATER
/link/7376cf3287fd467281f6f7aed088a837.aspx
MILJÖ
/link/3feff1c72e8646488baa28a52d65a64c.aspx

"Miljö är inget kosmetiskt"

Företagare på konferens med Al Gore
BARNPROGRAM
/link/9547078b4cc944c2bf77d8fef241ddfa.aspx

"Jag tar barn på allvar"

"Bolibompa-gubben" från Älta
GUSTAVSBERG
/link/d300178dc38640d2b3c413e3d19cef34.aspx

"Vårt kulturarv är hotat"

Konstnärerna i G-studion oroas
NÄRINGSLIV
/link/da8494cd6c4f40ebb2859c5316a902c5.aspx

Vägen tillbaka för Grand

Anrikt hotell blickar framåt
MILJÖ
/link/f095706c4d6d4bdd8686a5a0ecfdb115.aspx

Hon väljer giftfritt

Anna Frost har sanerat sitt hem
SPORT
/link/ed6549f81f014fb2bbf66be3de5b2b89.aspx

Gänget som ger energikickar

Karate för barn med funktionshinder
KULTUR & NÖJE
/link/d64a611c9b344aa58160fc1b1261e0f8.aspx

Emma Halvarsson tog publiken med storm

Representerar Värmdö i riksfinalen
GUSTAVSBERG
/link/968ed81934f24c46b943a2cce1aae244.aspx

Simskola för nyanlända

Viktig kunskap i skärgårdskommun
MUSIK
/link/1549571a3fca4671ad3602aa91702675.aspx

Tar klivet från kören

Linda Frithiof satsar på solokarriär
KONST
/link/f8ddb1e90fb44c55adf2427ab8821408.aspx

Konstresa på sjukhuset

Ska motivera och starta samtal
JUBILAR
/link/be7043322a52484983527df228634e9c.aspx
POLITIK
/link/de91e84dc4124af489650e4c66675f29.aspx
NOBEL
/link/8c681cffaf684a8d92ea2fa08a49175c.aspx

Pristagare besökte Nacka

Lunchade på Lännersta gård
KONST
/link/d056f3b9534844d398b227b1771da533.aspx

Vill gjuta liv i tanten

Har skapat tantkonst i två decennier
UTMÄRKELSE
/link/1b6a47374a0c4a8ab0edecaa8b570626.aspx
SPORT
/link/c03d9cc0fd154a8bafbe147310003dbb.aspx

Vill att fler ladies ska lira

Värmdös damlag vill växa
INGARÖ
/link/4edf8eeb663d41e58efad497ef1d0b66.aspx

Fick en lysande idé

Vill att Ingarö ska synas
UTBILDNING
/link/9bc7da268ddf44c79d341d5422646c2f.aspx

Eleverna höjer pulsen

Neglinge skola har fokus på rörelse
SKÄRGÅRDEN
/link/52edf47d2b18415798a88c816244bc73.aspx

En ovanligt vacker syn

Sälsafari avslutade segelsäsong
KULTUR
/link/74ccf497282f4a3583b5e390640e516f.aspx

Danstolkad Beethoven

Två världar möts i Alea
MILJÖ
/link/482002a5e2e34a68b2d8710c6cb9bd1c.aspx

Skitig bäck får nytt liv

Porlande lekplats tack vare elever
SPEL
/link/91133c4ced6d482cb22d44d146815387.aspx
PODD
/link/9f677b0b9f3948a883dd934d7d5991d2.aspx

Heta snack i bastun

Spelar in podd med kända vänner
JORDBRUK
/link/f99c077b982b4407a635ce2fb4a18dcb.aspx

Kylan slår mot bönderna

Sträng sommar drabbar skördarna
AMBULANSHELIKOPTERN
/link/917e10eba9814a15962f19ef86626fc7.aspx
VÄRMDÖ
/link/ed739ee6d3914a798b82cb33a4bc3e00.aspx

9-åringen besteg Fuji

"Det är bara att kämpa på"
MUSIK
/link/3962595c55a649539d15ef9b3b99b3eb.aspx

Singelaktuell kompisduo

David Bowie och Prince inspirerar
VÄRMDÖ
/link/dc961377530a4f6ab428cd4ea1f4c70d.aspx

Picknick med nya
och 
gamla Värmdöbor

Kompispicknick utanför kommunhuset
NATURPRIS
/link/730d2111ae8f4dcc8d2e156175d71b95.aspx
UDDA HUS
/link/f9c6a1a706104fef83d7a9603c1c8fd6.aspx

Fylke tar plats i Nacka

Hobbithotell redo för gäster
MILJÖ
/link/e3d36b81260540449287aaf16a1cd1bb.aspx

Pedagogisk plockning

3 723 skolbarn gör Nacka renare
TECKNARSTIPENDIUM
/link/bccbe02368b2446b9e2eb844ff41ffc1.aspx
DESIGN
/link/b96e4d27164748f686b9d9a42fe6d0c8.aspx
TIPSA NVP.SE

Vet du något vi borde skriva om? Tipsa!
Anna-Karin Blom, webbansvarig
Telefon: 08-555 266 33

FRÅGAN

Har du körkort och bil?
Se resultat
 
 
 
SÖK PÅ NVP.SE
MEST LÄST IDAG
FACEBOOK

NVP.SE PÅ TWITTER

NVP:S NYHETSBREV

Här anmäler du dig till NVP:s nyhetsbrev, med lokalnyheter varje tisdag och torsdag.

EVENEMANG

Håll koll på allt som händer i Nacka och Värmdö i veckan.

Evenemangskalendern
ANNONS

Köpes

Lp-skivor och singlar från -50 -60 och -70-tal. Pop, rock, jazz, schlager. Ring Thomas
717 55 16, 070-717 55 16.

Se fler annonser
OM NVP

Nacka Värmdö Posten
Besöksadress: Värmdövägen 205
Postadress: Box 735, 131 24 Nacka

Tel Annons: 08-555 266 10
Tel Red: 08-555 266 20
Fax: 08-555 266 41

Mer om tidningen
Tipsa anonymt
Facebook
Twitter
RSS-flöde

SUDOKU
/link/eafc4609a34f4306bee78e68b47ddad5.jpg

Spela det omtyckta spelet Sudoku på NVP.se. Klicka på länken nedan för att spela.

Spela Sudoku
COOKIES

NVP.se nyttjar cookies för att underlätta användarens aktiviteter. Det gäller både redaktionellt och kommersiellt material. Om du vill veta mer eller stänga av cookies på din dator, klicka på länken nedan:
Minacookies.se