"Privatisering kan lösa
Gustavsgårdens problem"

Gustavsgården, omdebatterad i kommunfullmäktige.
FOTO: Jenny Frejing
Värmdö Uppdaterad 19:25 24 april 2019

Kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör, M, föreslog på fullmäktige ikväll en privatisering av Gustavsgården för att lösa problemen  med patientsäkerheten på boendet.

Under onsdagskvällens kommunfullmäktige blev det en lång debatt om patientsäkerheten på Gustavsgården, som NVP återkommande rapporterat om den senaste tiden.

Socialdemokraterna, som vill se en oberoende kriskommission, ställde en rad frågor, bland annat om majoriteten var beredd att skjuta till pengar. Då föreslog Deshira Flankör en privatisering av Gustavsgården som en lösning på problemen.

– Jag utmanar dig. Varför är det tvunget att vi ska ha kvar kommunal drift i Gustavsgården? Jag föreslår ett oberoende övertagande av driften, inte LOV (lagen om valfrihet), utan driften. Låt ett externt proffs ta över och driva Gustavsgården och göra sig av med kulturen. Varför är det tvunget att vi ska ha kvar kommunal drift av Gustavsgården? Hur mycket pengar behövs det, vad är ett liv värt? sa hon.

Oppositionsrådet Carl Kangas, S, svarade:
– Deshira Flankör, nu visar du ditt rätta ansikte – det är privatisering som är den enda lösningen. Det här mönstret känner jag igen, "Vi låter verksamhet eller fastigheter förfalla", sen återstår bara ett moderat alternativ att privatisera verksamheten, det är dåligt ledarskap.

Deshira Flankör replikerade då:
– Mitt sanna ansikte är att verksamheten ska fungera till varje pris och oavsett vem som driver den och oberoende av politiska skygglappar. Ditt sanna ansikte är att vi ska försöka få det att fungera till varje pris, bara det inte är någon annan som driver det.